Lämminsavulohta omenalla ja friteeratuilla kapriksilla

Lohen voi tarjoilla omenasiivujen päältä leivän sijaan.

Ainekset

1
hapokas omena (esim.pink lady tai granny smith)
sitruunamehua
100 g
lämminsavulohta
raastettua parmesaanijuustoa (maun mukaan)
2 rkl
pieniä, huuhdeltuja ja kuivattuja kapriksia
öljyä uppopaistamiseen
mustapippuria
  1. Pese ja poista omenasta siemenkota. Viipaloi omena ohuiksi viipaleiksi. Sekoita omenaviipaleet kulhossa sitruunanmehussa, jotta ne eivät tummu. Asettele viipaleet lautaselle.
  2. Revi lohi sopivan kokoisiksi paloiksi ja asettele omenaviipaleiden päälle. Raasta päälle parmesaanijuustoa maun mukaan. Laita kylmään.
  3. Friteeraa kaprikset 180-asteisessa öljyssä kunnes ne ns. puhkeavat kukkaan.
  4. Valuta talouspaperin päällä ja asettele sormisyötävien päälle sekä rouhi lopuksi päälle mustapippuria.

Kommentit

    Näytä lisää