Taatelikakku

Taatelikakku kuuluu jouluun.
  • 1 t
  • 12
  • 272 kcal / annos

Ainekset

200 g
kivettömiä taateleita
2 dl
vettä
200 g
voita
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
kermaviiliä tai piimää
3 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
ruokasoodaa
3 rkl
madeiraa tai rommia
Koristeeksi:
tomusokeria ja taateleita joista kivi poistettu

Valmistusohjeet

  1. Poista taateleista kivet. Keitä ne pehmeiksi vedessä. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon pilkottu voi. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Näin taatelikakusta tulee todella kuohkeaa.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kermaviili.

    Sekoita ruokasooda jauhoihin ja lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan.
  3. Kaada taateli-voiseos ja madeira/rommi taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kaada taikina vajaa 2 l:n litran vetoiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti, jolloin kakkuun painettuun tikkuun ei tartu taikinaa. Kakku säilyy mehevänä jääkaapissa useita päiviä, sen voi myös pakastaa.

    Koristele kakku lopuksi muutamalla kivettömällä taatelilla ja tomusokerilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt