Glöginäkkäri

Glögi tuo jännittävän maun näkkileipään.

Ainekset

8 dl
riihiruisjauhoja (tavalliset sihtiruisjauhotkin käyvät)
1 dl
mallasjauhoja
1 dl
ohrajauhoja
1 rkl
suolaa
½ pss
(n. 5,5 g) kuivahiivaa
1 tl
jauhettua kanelia
1 tl
jauhettua kardemummaa
1 tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
jauhettua neilikkaa
2 ½ dl
valmista glögiä (kylmänä)
2 ½ dl
kylmää vettä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää nesteet vähitellen ja vaivaa tasaiseksi kiinteäksi taikinaksi noin 10 minuuttia. Tässä vaiheessa voit pakastaa osan taikinasta myöhempää käyttöä varten.
  2. Anna taikinan levätä kevyesti jauhotetussa kulhossa liinan alla puoli tuntia.
  3. Esilämmitä uuni 230 asteeseen.
  4. Jaa taikina kahtia. Pyörittele taikina palloksi käsissä ja kauli hyvin ruisjauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi (n. 2-3 mm).
  5. Painele taikinasta haluamasi kokoisia palasia esim. kahvikupilla tai piparimuotilla ja nosta palaset leivinpaperin päälle. Paista uunissa n. 10–12 minuuttia, kunnes näkkärit ovat lähes kuivia.
  6. Jäähdytä ja tarjoile.

Kommentit

    Näytä lisää