Reseptit

Jouluinen porkkanafocaccia

Joulufocacciassa maistuu kumina ja väriä se saa porkkanalaatikosta.
1 pyöreä (n.26 cm halkaisijaltaan) leipä

Ainekset

7 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1 dl
ohraleseitä
1 pss
(11 g) kuivahiivaa
1/4 dl
oliiviöljyä
n.3 ½ dl
kylmää vettä
2 tl
kuminansiemeniä
2 tl
suolaa
2 dl
kylmää porkkanalaatikkoa

Lisäksi

n.½ pnt
tuoretta rakuunaa
oliiviöljyä voiteluun

Valmistusohjeet

  1. Yhdistä kaikki aineet vettä lukuun ottamatta kulhossa.
  2. Lisää kylmä vesi taikinaan vähitellen ja ala vaivaamaan taikinaa. Taikina saa jäädä hyvin kosteaksi. Vaivaa taikinaa n. 15 minuuttia, kunnes se on tasaista ja venyvää.
  3. Anna taikinan levätä öljytyssä kulhossa peiteltynä noin puoli tuntia.
  4. Öljyä n. 26cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka huolellisesti oliiviöljyllä ja esilämmitä uuni 220 asteeseen.
  5. Kaada levännyt taikina vuokaan ja painele pohjaan siten, että se peittää vuoan kauttaaltaan.
  6. Nypi rakuunan lehtiä reilusti taikinan päälle ja painele ne taikinaan sormin. Öljyä leivän pinta vielä kevyesti oliiviöljyllä. Anna nousta kaksinkertaiseksi.
  7. Paista kohonnut leipä uunissa n. 20–22 minuuttia tai kunnes leipä on kauniin kullanruskea pinnalta. Ota leipä heti paistamisen jälkeen pois vuoasta ja jäähdytä ritilän päällä.

Kommentit

    Näytä lisää