Pehmoiset tahini-taatelikeksit

Ainekset

10
pientä tuoretta taatelia (tai pehmeää taatelia)
1 rkl
raastettua appelsiininkuorta
½ dl
appelsiinimehua
½ dl
vettä
2 ½ dl
isoja kaurahiutaleita
1 tl
kanelia
½ tl
kardemummaa
1 ½ dl
tahinia
½ tl
suolaa
1 rkl
vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
50 g
rouhittua tummaa suklaata (ei välttämätön)

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Poista taateleista kivet ja silppua ne saksilla pieneen kattilaan. Lisää joukkoon appelsiininkuori ja -mehu sekä vesi. Keitä hiljalleen noin 8 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmenneet.
  3. Sekoita sillä välin kaurahiutaleet, kaneli, kardemumma, tahini ja suola isossa kulhossa, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Sekoita keitettyjen taateleiden joukkoon siirappi haarukalla kevyesti painellen, yhdistä seokset sekoittaen. Kääntele tässä vaiheessa joukkoon tumma suklaa, mikäli sitä käytät.
  5. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja muotoile taikinasta nokareita kahden lusikan avulla, painele nokareet keksin muotoisiksi.
  6. Paista keksejä uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes keksit ovat kauniin kullankeltaisia. Anna jäähtyä ja nauti.

Kommentit

    Näytä lisää