Säilötyt sitruunat

Säilötyt sitruunat toimivat mausteena erilaisessa ruoanlaitossa. Marokkolainen lammaspata huutaa säilöttyä sitruunaa mausteeksi!

Ainekset

litran lasipurkki
10
pestyä luomusitruunaa
1 rkl
hienoa merisuolaa per sitruuna
1
kanelitanko
1
laakerinlehti
1 rkl
korianterinsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Sterilisoi lasipurkki kiehauttamalla se vedessä tai käyttämällä kuumassa uunissa.
  2. Pese sitruunat tarkasti juuriharjalla ja leikkaa ne neljään osaan – älä kuitenkaan leikkaa pohjaan asti vaan jätä lohkot kiinnittyneinä toisiinsa. Ripottele suolaa sitruunoiden sisälle.
  3. Laita sitruunat purkkiin mausteiden kanssa ja murskaa sitruunoita puhtaalla lusikalla niin, että niistä irtoaa mehua.
  4. Mikäli purkissa olevien sitruunoiden mehu ei peitä kaikkia sitruunoita, purista lisää sitruunamehua purkkiin kunnes sitruunat peittyvät täysin mehusta.
  5. Sulje purkki ja anna tekeytyä pimeässä huoneenlämmössä (esimerkiksi kaapissa) vähintään kuukausi. Kääntele purkkia silloin tällöin, noin pari kertaa viikossa.
  6. Käytä sitruunasta ainoastaan kylmän veden alla huuhdeltua kuoriosaa, hedelmäliha on liian suolaista syötäväksi.
  7. Käytä sitruunoita esimerkiksi salaateissa ja marokkolaishenkisissä ruoissa.
  8. Säilytä avattu purkki jääkaapissa.
  9. Mikäli annat sitruunat lahjaksi, kirjoita mukaan lahjansaajalle lappu, jossa lukee valmistumispäivä ja käyttöohjeet.

Kommentit

    Näytä lisää