Hunajapiparitaikina

Hunaja tekee pipareista ihanan pehmeitä.

Ainekset

250 g
voita
2 dl
fariinisokeria
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
neilikkaa
2 tl
kardemummaa
200 g
kiinteää kotimaista tölkkihunajaa
2
munaa
1 dl
kermaa
3 tl
soodaa
10 -10 ½ dl
karkea- tai erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta isossa kattilassa voi, fariinisokeri ja mausteet, anna kiehua 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.
  2. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kuumaan seokseen hunaja, sekoita kunnes se sulaa.
  3. Vatkaa jäähtyneeseen seokseen yksitellen munat, kerma, joihin sooda on sekoitettu. Lisää jauhot vähitellen vatkaten, mutta älä vatkaa turhaan, kun kaikki jauhot seassa ja taikina on tasaista.
  4. Laita taikina peitettynä ulos tai jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.
  5. Kauli jääkaappikylmä taikina 2-3 mm:n vahvuiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä.
  6. Ota taikinasta haluamillasi muoteilla piparkakkuja pellille leivinpaperin päälle väljästi irti toinen toisistaan.
  7. Paista 200-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla 6 minuuttia piparien paksuudesta riippuen varo, että piparit eivät pala.

Vinkit!

  • Hunajalla saat kauniin vaalean ja pehmeärakenteisen piparitaikinan.
  • Lisää hunaja taikinaan mausteiden keittämisen lopuksi, jotta et turhaan keitä hunajaa.
  • Jähmettyessään piparitaikina kiinteytyy eli älä laita liikaa jauhoja taikinaa tehdessä.
  • Ole tarkkana piparein paistamisessa, sillä ne palavat helpolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt