Karpalohilloke

Monikäyttöinen hilloke sopii juustojen kanssa tai lisukkeeksi paistetulla lihalle, kanalle tai kalkkunalle.
  • 8 hengelle

Ainekset

2
mandariinia
2 dl
punaviiniä
3 dl
pakastekarpaloita
1 1/2 dl
ruokosokeria
1
tähtianis
1
kaneli

Valmistusohjeet

  1. Pese ja viipaloi mandariinit ohuelti, leikkaa viipaleet kahteen osaan. Heitä kannat pois ja laita viipaleet kattilaan muiden ainesten kanssa.
  2. Anna poreilla hiljalleen ilman kantta noin 1 1/2 tuntia, kunnes seos on hillomainen (seos on vielä suhteellisen valuvaa tässä vaiheessa, jäähtyessä se kiinteytyy).
  3. Nauti paahdetun kanan, kalkkunan tai ankan kanssa. Hilloke sopii myös juustojen kanssa nautittavaksi.

Kommentit

    Näytä lisää