Pekaanipiirakka, jota ei paisteta

Helppo pekaanipiirakkaa valmistuu helposti, vaikka ei olisi uunia käytössä.
  • 8 hengelle

Ainekset

Täyte

2 1/2 dl
vettä
2
chai-teepussia
12
isoa, kivetöntä medjool-taatelia
1/2 dl
raakoja cashewpähkinöitä
2 dl
raakoja pekaanipähkinöitä
1 tl
jauhettua kanelia
1/4 tl
jauhettua neilikkaa
1/2
vaniljatanko
1/4 tl
merisuolaa

Pohja

2 dl
raakoja pekaanipähkinöitä
2 dl
raakoja cashewpähkinöitä
1/2 dl
kookoshiutaleita
10
isoa, kivetöntä medjool-taatelia
1 rkl
(raaka)kaakaojauhetta
1/2 tl
merisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Laita veteen kivettömät taatelit ja chai-tee ja liota kaksi tuntia.
  2. Laita cashewpähkinät erilliseen astiaan ja peitä nekin lämpimällä vedellä. Liota pähkinöitä vähintään kaksi tuntia, mieluiten neljä. Valmista pohja ainesten liotessa.
  3. Laita kaikki pohjan ainekset monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi, tahmaiseksi massaksi.
  4. Vuoraa irtopohjavuoka (18 cm tai pienempi) leivinpaperilla.
  5. Painele massa tasaiseksi kerrokseksi pohjalle ja sentin verran ylös vuoan reunoja pitkin.
  6. Laita astia pakastimeen siksi aikaa kun valmistat täytteen.
  7. Kaada taateleiden liotusvesi (poista teepussit) tehokkaaseen tehosekoittimeen ja lisää perään taatelit, pekaanipähkinät, kaneli, neilikka ja suola. Raaputa vaniljatangosta siemenet tehosekoittimeen. Valuta cashewpähkinät ja lisää nekin blenderiin. Sekoita kunnes seos on tasaista ja samettista, lisää tarvittaessa vettä.
  8. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
  9. Koristele kakku rouhituilla pekaanipähkinöillä ja karpaloilla ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää