Ruusukaalisalaatti karamellisoidulla omenalla

Todella helppo salaatti sopii ruuaksi sellaisenaan tai lisukkeeksi.
  • 4-6 hengelle

Ainekset

450 g
ruusukaalia
2
granny smith -omenaa
20 g
voita
1 rkl
vaahterasiirappia
1 dl
paahdettuja pekaanipähkinöitä
raastettua parmesaani- tai pecorinojuustoa maun mukaan
1 dl
kuivattuja karpaloita tai puolukoita

Kastike

4 rkl
oliiviöljyä
3 rkl
omenaviinietikkaa
2 rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Pese ja leikkaa ruusukaaleista kannat pois.
  2. Hienonna kaalit veitsellä tai leikkaa kahtia ja laita kahdessa erässä monitoimikoneeseen ja aja silpuksi. Laita kaalisilppu kulhoon.
  3. Kuori ja kuutioi omena.
  4. Anna voin sulaa paistinpannussa keskilämmöllä. Nosta lämpöä ja laita voisulan joukkoon omenakuutiot. Paista kunnes omenat ovat saaneet väriä ja ovat hieman pehmenneet, noin 3–4 minuuttia.
  5. Kaada joukkoon siirappi ja paista vielä minuutti. Anna jäähtyä.
  6. Hienonna pähkinät ja raasta juusto. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.
  7. Sekoita kastike, pähkinät, omenat, kuivatut marjat, juusto, suola ja mustapippuri kaalin kanssa isossa kulhossa.
  8. Tarkista maku ja anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää