Peruna-jauhelihakiusaus

Helppo ja maukas arkiruoka perunasta ja jauhelihasta.
  • 75 min
  • 8 hengelle
  • 543 kcal

Ainekset

800 g
perunoita ohuina siivuina (pakaste tai tuore)
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
400 g
paistijauhelihaa
2 rkl
öljyä
2 rkl
punaista pestoa
n. 400 g:n
säilykepurkki papuja tomaattikastikkeessa
2 dl
lihalientä
2 tl
yrttimausteseosta
2 rkl
tummaa balsamicoa
ripaus sokeria, suolaa
2 dl
kermaa + 2 dl lihalientä
3
munaa

Valmistusohjeet

  1. Siivuta perunat.
  2. Ruskista jauheliha ja sipuli kasarissa.
  3. Lisää pesto, pavut tomaattikastikkeessa ja lihaliemi. Mausta.
  4. Anna kiehua 10 minuuttia.
  5. Yhdistä kerma, lihaliemi ja munat.
  6. Nosta uunivuokaan kerroksittain aineksia. Jätä perunakerros viimeiseksi.
  7. Nosta vuoka 180-asteiseen uuniin 50-60 minuutiksi tai kunnes perunat ovat kypsiä. Kypsymisaika riippuu siivujen paksuudesta.

Kommentit

    Näytä lisää