Peruna-jauhelihakiusaus

Helppo ja maukas arkiruoka perunasta ja jauhelihasta.

Maukas perunakiusaus maustetaan pestolla.

23.11.2015 7:54
Määrä8 hengelle
Valmistusaika75 min
Energia543 kcal

Ainekset

  • 800 g

    perunoita ohuina siivuina (pakaste tai tuore)

  • 2

    sipulia

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 400 g

    paistijauhelihaa

  • 2 rkl

    öljyä

  • 2 rkl

    punaista pestoa

  • n. 400 g:n

    säilykepurkki papuja tomaattikastikkeessa

  • 2 dl

    lihalientä

  • 2 tl

    yrttimausteseosta

  • 2 rkl

    tummaa balsamicoa

  • ripaus sokeria, suolaa

  • 2 dl

    kermaa + 2 dl lihalientä

  • 3

    munaa

Valmistusohjeet

  1. Siivuta perunat.

  2. Ruskista jauheliha ja sipuli kasarissa.

  3. Lisää pesto, pavut tomaattikastikkeessa ja lihaliemi. Mausta.

  4. Anna kiehua 10 minuuttia.

  5. Yhdistä kerma, lihaliemi ja munat.

  6. Nosta uunivuokaan kerroksittain aineksia. Jätä perunakerros viimeiseksi.

  7. Nosta vuoka 180-asteiseen uuniin 50-60 minuutiksi tai kunnes perunat ovat kypsiä. Kypsymisaika riippuu siivujen paksuudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit