Reseptit
Peruna-jauhelihakiusaus

Peruna-jauhelihakiusaus
Helppo ja maukas arkiruoka perunasta ja jauhelihasta.
- 75 min
- 8 hengelle
- 543 kcal
Ainekset
- 800 g
- perunoita ohuina siivuina (pakaste tai tuore)
- 2
- sipulia
- 4
- valkosipulinkynttä
- 400 g
- paistijauhelihaa
- 2 rkl
- öljyä
- 2 rkl
- punaista pestoa
- n. 400 g:n
- säilykepurkki papuja tomaattikastikkeessa
- 2 dl
- lihalientä
- 2 tl
- yrttimausteseosta
- 2 rkl
- tummaa balsamicoa
- ripaus sokeria, suolaa
- 2 dl
- kermaa + 2 dl lihalientä
- 3
- munaa
Valmistusohjeet
- Siivuta perunat.
- Ruskista jauheliha ja sipuli kasarissa.
- Lisää pesto, pavut tomaattikastikkeessa ja lihaliemi. Mausta.
- Anna kiehua 10 minuuttia.
- Yhdistä kerma, lihaliemi ja munat.
- Nosta uunivuokaan kerroksittain aineksia. Jätä perunakerros viimeiseksi.
- Nosta vuoka 180-asteiseen uuniin 50-60 minuutiksi tai kunnes perunat ovat kypsiä. Kypsymisaika riippuu siivujen paksuudesta.
Kommentit
Näytä lisää