Uunissa paistettu briejuusto viini- rypälehillokkeella - Reseptit - Ilta-Sanomat

Uunissa paistettu briejuusto viini- rypälehillokkeella

Kokonainen juustokiekko on näyttävä tarjottava juhlissa.

Uuni kuumentaa briejuuston sulavaksi. Dippaile sulaan juuston voileipäkeksejä.

19.11.2015 8:42
Määrä8-10 hengelle

Ainekset

Viinirypälehilloke

  • 4 dl

    tummia viinirypäleitä

  • 3/4 dl

    ruokosokeria

  • 1/2 dl

    vettä

  • 1

    rosmariininoksa

Uunijuusto

  • 1

    iso kiekko briejuustoa (500 g)

  • 1 dl

    paahdettua suolatonta pähkinäsekoitusta (ei maapähkinää)

  • rosmariinia koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna poreilla hiljaisella lämmöllä ilman kantta reilu tunti, kunnes seos on redusoitunut ja hillomainen. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.

  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota juusto paketista ja asettele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita juusto uuniin noin 10–15 minuutiksi, paista kunnes se on täysin pehmeää. Aseta lämmin juusto tarjoiluastialle ja päällystä hillokkeella ja pähkinöillä. Koristele rosmariinilla.

  3. Tarjoile lämpimänä vesikeksien (esim. Carr’s) kanssa.

  4. Vinkki! Voit myös tarjoilla juuston sellaisenaan ilman uunissa käyttämistä hillokkeen ja pähkinöiden kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit