Pikakimchi

Kiinankaalista saa mainion lisukkeen maustamalla sen korealaisella chilitahnalla.

Ainekset

Kaali

1
kiinankaali
3 rkl
karkeaa merisuolaa

Mausteseos

5 cm:n
pala tuoretta inkivääriä
6
valkosipulinkynttä
2 rkl
tomaattipyreetä
3 tl
kalakastiketta
1
limetin puristettu mehu
3 rkl
gochujang-chilitahnaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kiinankaali suupalojen kokoisiksi paloiksi. Laita palat isoon siivilään ja ripottele päälle karkeaa suolaa. Puristele kaalia vartin välein ja anna pehmentyä huoneenlämmössä tunti.
  2. Huuhtele kaali ja anna sen valua lävikössä.
  3. Hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. Sekoita mausteseoksen aineet tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi.
  4. Yhdistä kaali ja maustesose tiiviissä purkissa. Ravista.
  5. Voit käyttää kaalin heti, mutta se säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.

Kommentit

    Näytä lisää