Saksalainen pannukakku karamellisoiduilla päärynöillä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Saksalainen pannukakku karamellisoiduilla päärynöillä

Tarjoa lämmin pannukakku päärynöiden ja kastikkeen kera.

Pannari sopii brunssille.

13.11.2015 7:40
Määrä4 hengelle

Karamellisoidut päärynät

Ainekset

  • 4

    pientä päärynää

  • 50 g

    normaalisuolaista voita

  • 1/2

    vaniljatanko

  • 2 rkl

    vaahterasiirappia

  • 1/4 tl

    rouhittua mustapippuria myllystä

  • hyppysellinen suolaa

Pannukakku

  • 4

    kananmunaa

  • 2 dl

    täysmaitoa

  • 1/2 dl

    kermaa

  • 1/2 tl

    jauhettua kardemummaa

  • 1/4 tl

    suolaa

  • 1 rkl

    sokeria

  • 1 1/2 dl

    vehnäjauhoja

  • 50 g

    voita paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Pese ja lohko päärynät, poista siemenkota.

  2. Sulata voi pannulla, raaputa vaniljatangosta siemenet sekaan ja laita tankokin pannulle.

  3. Aseta päärynät pannulle kun voi on sulanut eikä enää vaahtoa. Lusikoi voita päärynöille pari minuuttia, lisää vaahterasiirappi, pippuri ja suola. Lusikoi kastiketta päärynöille kunnes ne ovat pehmenneet.

  4. Vatkaa munat, maito, kerma ja mausteet kulhossa. Vatkaa joukkoon jauho. Taikina saa jäädä hieman paakkuiseksi.

  5. Laita neljä pientä valurautapannua (esim. blini-) hellalle lämpiämään. Jaa voi pannuihin, anna sulaa. Kaada taikina pannuihin ja siirrä 225-asteiseen uuniin.

  6. Kypsennä noin 12 minuuttia, kunnes pannarit ovat kohonneet ja kauniin ruskeita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit