Herkkuleipä miljonäärin pekonilla ja uppomunalla

Tässä leivässä yhdistyy suolainen ja makea ihanalla tavalla.
  • 2 hengelle

Uunitomaatit

Ainekset

2
tomaattia
1/2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
kuivattua timjamia
2 tl
oliiviöljyä

Avokadotahna

1/2
tiiviisti paineltua basilikaa
1
kypsä avokado
1 rkl
limenmehua
suolaa

Miljonäärin pekoni

Ainekset

4
siivua hyvää pekonia
2 tl
vaahterasiirappia
1 tl
omenaviinietikkaa
1 tl
sriracha-chilikastiketta

Helpot uppomunat

oliiviöljyä
2
kananmunaa

Lisäksi

2
isoa viipaletta täysjyväpaahtoleipää
mustapippuria
suolaa
  1. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja pyörittele sokerissa, suolassa, timjamissa ja öljyssä. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  2. Kuivattele tomaatteja 150 asteessa uunissa noin 2 tuntia, niin että ne ovat kutistuneet mutta vielä kosteita.
  3. Valmista avokadotahna. Hienonna basilika ja muussaa avokado limen ja suolan kanssa lautasella. Lisää basilika.
  4. Levitä pekoni foliolla vuoratulle pellille. Sekoita siirappi, etikka ja sriracha kulhossa. Levitä kastikkeesta puolet pekonin yhdelle puolelle pullasudilla. Paista uunissa 225 asteessa noin 6 minuuttia, kunnes pekoni on rapsakkaa, käännä viipaleet ja sudi toiselle puolelle loppu kastike. Paista 5 minuuttia. Nosta rapeat siivut talouspaperille.
  5. Valmista uppomunat. Levitä kaksi isoa palaa kelmua päällekkäin työtasolle. Öljyä keskiosa ja riko muna varovasti öljyttyyn kohtaan. Nostele kelmu niin, että se muodosa nyytin, sulje solmulla. Keitä nyyttejä poreilevassa vedessä noin 3–4 minuuttia.
  6. Aseta valmiit nyytit kylmään veteen, ellet tarjoa munia heti.
  7. Paahda leivät ja levitä leiville avokadotahna, päällystä tomaateilla, pekonilla ja uppomunalla. Rouhaise päälle mustapippuria ja mausta tarvittaessa suolalla.

Kommentit

    Näytä lisää