Proteiinivoi

Maukas levite voileivälle kotimaisesta hernerouheesta, voista ja avokadosta.
  • 30 hengelle

Ainekset

100 g
voita
2 dl
kuorittua hernerouhetta (Milletti)
1
avokado
1 rkl
sitruunamehua
suolakiteitä

Valmistusohjeet

  1. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön.
  2. Keitä hernerouhetta runsaassa kiehuvassa vedessä kunnes se on pehmeää. Noin 15 minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä.
  3. Murskaa avokado haarukalla.
  4. Laita hernerouhe, pehmeä voi ja avokadomurska tehosekoittimeen. Pyöritä hetki tasaiseksi levitteeksi.
  5. Sekoita joukkoon sitruunamehua ja suolakiteitä. Lusikoi tahna astiaan. Nosta jääkaappiin. Käytä leivän päällä. Säilyy hyvin pari viikkoa kylmässä. Nosta huoneenlämpöön vartti ennen tarjoilua.
  6. Voit halutessasi jättää voin kokonaan käyttämättä. Tee tahna hernerouheesta ja avokadosta. Lisää tällöin avokadon määrää ja lorauta tahnan joukkoon kotimaista kylmäpuristettua rypsiöljyä tai oliiviöljyä, myös kylmäpuristettu kookosöljy käy.
  7. Hernevoin joukkoon sopivat erilaiset yrtit. Minttu ja basilika sopivat herneen maun kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää