Paahdettua lohta ja kikherne-lehtikaalipaistosta

  • 4 hengelle

Ainekset

Paahdettu lohi

600 g
nypittyä lohta
suolaa
2 tl
oliiviöljyä
4 tl
hunajaa
4 tl
sitruunamehua
mustapippuria ja chilihiutaleita

Vinaigrette

1
pieni salottisipuli
1 rkl
sitruunanmehua
2 tl
riisiviinietikkaa
1 tl
Dijon-sinappia
2 rkl
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Kikherne-lehtikaalipaistos

3 dl
säilöttyjä kikherneitä
1 1/2 rkl
oliiviöljyä
8 dl
tiivisti paineltua hienonnettua lehtikaalia
2
valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti foliolla. Leikkaa lohifile neljään palaan. Suolaa kevyesti.
  2. Sekoita loput ainekset kulhossa. Valele lohenpalat kastikkeella. Paahda uunissa 8–12 minuuttia, riippuen siitä, kuinka paksut lohenpalat ovat. Ne saavat jäädä keskeltä hieman läpikuultaviksi.
  3. Valmista vinaigrette hienontamalla sipuli. Sekoita sipuli ja loput aineksista pienessä kulhossa. Mausta suolalla.
  4. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kaada kuumalle pannulle öljy ja lisää kikherneet. Murskaa herneitä kevyesti kauhalla. Paista kunnes herneet ovat saaneet hieman väriä.
  5. Poista lehtikaalista paksu lehtiruoti ja hienonna kaali ja valkosipuli. Lisää hienonnetut ainekset pannulle ja paista, kunnes lehtikaali on mennyt kasaan ja pehmentynyt. Kaada pannulle vinaigrette. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoa lohi vihannespaistoksen ja sitruunan kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää