Paahdettua lohta ja kikherne-lehtikaalipaistosta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paahdettua lohta ja kikherne-lehtikaalipaistosta

Voit vaihtaa lohen kanssa tarjoiltavan paistoksen lehtikaalin myös babypinaattiin.

5.11.2015 7:00
Määrä4 hengelle

Ainekset

Paahdettu lohi

  • 600 g

    nypittyä lohta

  • suolaa

  • 2 tl

    oliiviöljyä

  • 4 tl

    hunajaa

  • 4 tl

    sitruunamehua

  • mustapippuria ja chilihiutaleita

Vinaigrette

  • 1

    pieni salottisipuli

  • 1 rkl

    sitruunanmehua

  • 2 tl

    riisiviinietikkaa

  • 1 tl

    Dijon-sinappia

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • suolaa ja mustapippuria

Kikherne-lehtikaalipaistos

  • 3 dl

    säilöttyjä kikherneitä

  • 1 1/2 rkl

    oliiviöljyä

  • 8 dl

    tiivisti paineltua hienonnettua lehtikaalia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti foliolla. Leikkaa lohifile neljään palaan. Suolaa kevyesti.

  2. Sekoita loput ainekset kulhossa. Valele lohenpalat kastikkeella. Paahda uunissa 8–12 minuuttia, riippuen siitä, kuinka paksut lohenpalat ovat. Ne saavat jäädä keskeltä hieman läpikuultaviksi.

  3. Valmista vinaigrette hienontamalla sipuli. Sekoita sipuli ja loput aineksista pienessä kulhossa. Mausta suolalla.

  4. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kaada kuumalle pannulle öljy ja lisää kikherneet. Murskaa herneitä kevyesti kauhalla. Paista kunnes herneet ovat saaneet hieman väriä.

  5. Poista lehtikaalista paksu lehtiruoti ja hienonna kaali ja valkosipuli. Lisää hienonnetut ainekset pannulle ja paista, kunnes lehtikaali on mennyt kasaan ja pehmentynyt. Kaada pannulle vinaigrette. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoa lohi vihannespaistoksen ja sitruunan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit