Ainekset
Vinaigrette
1 rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
1
pieni salottisipuli
1 1/2 rkl
riisiviinietikkaa
2 tl
hunajaa
3 rkl
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Salaatti
400 g
punajuurta (4 keskikokoista)
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
1 dl
esikypsytettyä ja rikottua ohrasuurimoa
1/2
kypsä avokado
1/2 dl
paahdettuja cashewpähkinöitä
1/2 dl
tiiviisti paineltua lehtipersiljaa
1/2 dl
tiiviisti paineltua korianteria
1 rasia
vihersalaattisekoitusta (á 70 g)
1/2 pakettia
fetaa (á 200 g)
Valmistusohjeet
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Valmista vinaigrette. Raasta inkivääri ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa ja siirrä sivuun maustumaan.
Kuori ja leikkaa punajuuret pieniksi paloiksi. Levitä kuutiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ja pyörittele suolassa, mustapippurissa ja oliiviöljyssä. Paahda uunissa noin 25 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmenneet ja saaneet väriä.
Keitä ohrasuurimot suolatussa vedessä paketin ohjeiden mukaisesti. Valuta ja huuhtele kypsä ohra siivilässä, ravistele kuivaksi ja laita kattilan päälle valumaan.
Kuutioi avokado, hienonna pähkinät ja yrtit ja laita isoon kulhoon. Sekoita joukkoon lämpimät punajuuret, jäähtynyt ohra, vinaigrette, vihersalaatti, murusta feta lopuksi joukkoon. Sekoita hyvin, mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.