Punajuuri-ohra-salaatti inkivääri-vinaigrettella

Inkivääri antaa ihanan makuvivahteen maanläheiseen salaattiin. Voit sekoittaa salaatin joukkoon myös keitettyjä linssejä tai kikherneitä.

Määrä2 hengelle

Ainekset

Vinaigrette

  • 1 rkl

    raastettua tuoretta inkivääriä

  • 1

    pieni salottisipuli

  • 1 1/2 rkl

    riisiviinietikkaa

  • 2 tl

    hunajaa

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • suolaa ja mustapippuria

Salaatti

  • 400 g

    punajuurta (4 keskikokoista)

  • suolaa ja mustapippuria

  • oliiviöljyä

  • 1 dl

    esikypsytettyä ja rikottua ohrasuurimoa

  • 1/2

    kypsä avokado

  • 1/2 dl

    paahdettuja cashewpähkinöitä

  • 1/2 dl

    tiiviisti paineltua lehtipersiljaa

  • 1/2 dl

    tiiviisti paineltua korianteria

  • 1 rasia

    vihersalaattisekoitusta (á 70 g)

  • 1/2 pakettia

    fetaa (á 200 g)

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Valmista vinaigrette. Raasta inkivääri ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa ja siirrä sivuun maustumaan.

  2. Kuori ja leikkaa punajuuret pieniksi paloiksi. Levitä kuutiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ja pyörittele suolassa, mustapippurissa ja oliiviöljyssä. Paahda uunissa noin 25 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmenneet ja saaneet väriä.

  3. Keitä ohrasuurimot suolatussa vedessä paketin ohjeiden mukaisesti. Valuta ja huuhtele kypsä ohra siivilässä, ravistele kuivaksi ja laita kattilan päälle valumaan.

  4. Kuutioi avokado, hienonna pähkinät ja yrtit ja laita isoon kulhoon. Sekoita joukkoon lämpimät punajuuret, jäähtynyt ohra, vinaigrette, vihersalaatti, murusta feta lopuksi joukkoon. Sekoita hyvin, mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit