Pastel de nata -leivos

Armas Aika -joulukirjan Pastel de nata -reseptillä valmistat suussa sulavat portugalilaiset leivokset.

Ainekset

Taikina

250 g
vehnäjauhoja
1,5 dl
vettä
250 g
voita

Täyte

4 dl
kuohukermaa
8
keltuaista
10 rkl
sokeria
neljä
sitruunankuoren palasta (veistetty kuorimaveitsellä)
2 tl
vaniljasokeria

Päälle

tomusokeria
kanelia

Valmistusohjeet

  1. Nypi jauhot, vesi ja 50 g huoneenlämpöistä voita. Kauli taikina.
  2. Levitä 100 g voita taikinalle ja rullaa se korvapuustin tapaan.
  3. Kauli rulla auki. Levitä jälleen 100 g voita sen päälle ja rullaa. Anna rullan seistä parikymmentä minuuttia. Kauli taikina paksuhkoksi levyksi. Leikkaa levystä 2 x 2 cm:n paloja.
  4. Laita palat metalliseen muffinivuokaan ja painele taikina muffinssivuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa reunan yli tuleva taikina pois.
  5. Laita kaikki täytteen aineet paksupohjaiseen kattilaan. Anna lämmetä hitaasti, sekoita koko ajan. Kun täyte muuttuu paksummaksi, ota kattila pois liedeltä. Varo keittämästä täytettä. Täyte muuttuu helposti rakeiseksi, jos se pääsee kiehumaan.
  6. Kaada täyte muffinivuokiin taikinan päälle ja paista 275-asteisessa uunissa, kunnes täyte saa tumman ruskeita läikkiä. Ota uunista ja sirottele päälle kerros tomusokeria, joka sulaa kuumalle leivokselle.
  7. Tarjoile lämpiminä. Tuo pöytään kanelisirotin, josta jokainen voi lisätä leivoksen päälle kanelia oman makunsa mukaan. Sopii täydellisesti paksun suklaisen kaakaon kanssa.
Resepti on Paavo Halosen, Antti Kauppisen ja Ulla Kokin kirjasta Armas aika – intohimona joulu.

Kommentit

    Näytä lisää