Kylmäsavulohigratiini

  • 4-6 hengelle

Ainekset

1 iso pss
(750g) pakastevalkosipuliperunaviipaleita
250-300 g
kylmäsavulohta (tai -kirjolohta)
1 nippu
tuoretta tilliä hienonnettuna
2 dl
kermaa
2 tl
Dijon-sinappia
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria

Pinnalle:

50-100 g
parmesaaniraastetta
tuoretta tilliä

Valmistusohjeet

  1. Voitele uunivuoka tai vuoraa vuoka leivinpaperilla.
  2. Asettele puolet pakasteperunaviipaleista vuoan pohjalle, ripottele niille hienonnettua tilliä ja lado päälle kylmäsavulohiviipaleet. Ripottele lohiviipaleiden päälle taas tilliä ja lisää loput perunat.
  3. Vatkaa kerma, Dijon-sinappi sekä sitruunan raastettu kuori ja mehu sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan.
  4. Kaada kermaseos vuokaan. Ripottele pinnalle raastettua parmesaania.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla tillillä.

Kommentit

    Näytä lisää