Kylmäsavulohigratiini - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kylmäsavulohigratiini

Teresa Välimäen kylmäsavulohigratiini on todella helppo ja nopea valmistaa.

3.11.2015 15:06
Määrä4-6 hengelle

Ainekset

  • 1 iso pss

    (750g) pakastevalkosipuliperunaviipaleita

  • 250-300 g

    kylmäsavulohta (tai -kirjolohta)

  • 1 nippu

    tuoretta tilliä hienonnettuna

  • 2 dl

    kermaa

  • 2 tl

    Dijon-sinappia

  • 1

    sitruunan mehu ja raastettu kuori

  • ripaus

    suolaa

  • ripaus

    mustapippuria

Pinnalle:

  • 50-100 g

    parmesaaniraastetta

  • tuoretta tilliä

Valmistusohjeet

  1. Voitele uunivuoka tai vuoraa vuoka leivinpaperilla.

  2. Asettele puolet pakasteperunaviipaleista vuoan pohjalle, ripottele niille hienonnettua tilliä ja lado päälle kylmäsavulohiviipaleet. Ripottele lohiviipaleiden päälle taas tilliä ja lisää loput perunat.

  3. Vatkaa kerma, Dijon-sinappi sekä sitruunan raastettu kuori ja mehu sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan.

  4. Kaada kermaseos vuokaan. Ripottele pinnalle raastettua parmesaania.

  5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla tillillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit