Punajuuri-lehtikaalipiirakka filotaikinasta

Valmistusaika120 min
Energia213 / annos kcal

Ainekset

  • 5

    lehteä filotaikinaa

  • 500 g

    punajuuria

  • 4 lehteä

    lehtikaalia

  • 70 g

    saksanpähkinöitä

  • 1 rkl

    tummaa balsamicoa

  • 1 tl

    hunajaa

  • mustapippuria

  • 2 dl

    kermaa

  • 2

    munaa

  • ripaus

    suolaa

  • 200 g

    fetajuustoa

Valmistusohjeet

  1. Paahda punajuuria uunissa 200 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä vähän, että saat ne kuorittua.

  2. Höyrytä lehtikaaleja mikrossa minuutti. Ota taikina sulamaan. Pidä se kostean pyyhkeen alla, jotta kosteus pysyy. Jätä uuni 175 asteeseen.

  3. Lado viisi filoarkkia piirakkavuoan pohjalle. Jätä ylimääräinen taikina roikkumaan reunan yli.

  4. Kuutioi punajuuret, pilko lehtikaali. Asettele vuokaan punajuurikuutiot, lehtikaali ja pähkinät. Pirskota balsamicoa, lorauta hunajaa ja mausta pippurilla.

  5. Sekoita kermaan munat, mausta suolalla. Kaada seos piirakalle, ripota fetaa.

  6. Paista uunin keskitasolla 40 minuuttia. Jäähdytä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit