Reseptit

Punajuuri-lehtikaalipiirakka filotaikinasta

  • 120 min
  • 213 / annos kcal

Ainekset

5
lehteä filotaikinaa
500 g
punajuuria
4 lehteä
lehtikaalia
70 g
saksanpähkinöitä
1 rkl
tummaa balsamicoa
1 tl
hunajaa
mustapippuria
2 dl
kermaa
2
munaa
ripaus
suolaa
200 g
fetajuustoa

Valmistusohjeet

  1. Paahda punajuuria uunissa 200 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä vähän, että saat ne kuorittua.
  2. Höyrytä lehtikaaleja mikrossa minuutti. Ota taikina sulamaan. Pidä se kostean pyyhkeen alla, jotta kosteus pysyy. Jätä uuni 175 asteeseen.
  3. Lado viisi filoarkkia piirakkavuoan pohjalle. Jätä ylimääräinen taikina roikkumaan reunan yli.
  4. Kuutioi punajuuret, pilko lehtikaali. Asettele vuokaan punajuurikuutiot, lehtikaali ja pähkinät. Pirskota balsamicoa, lorauta hunajaa ja mausta pippurilla.
  5. Sekoita kermaan munat, mausta suolalla. Kaada seos piirakalle, ripota fetaa.
  6. Paista uunin keskitasolla 40 minuuttia. Jäähdytä.

Kommentit

    Näytä lisää