Ainekset
1
käärylekaali tai iso keräkaali
1
kg jauhelihaa
1
dl puna-valkoriisiseosta
3
rkl kuivattuja sieniä jauhettuna
1
rkl kuivattua meiramia
mustapippuria ja suolaa
3
sipulia
Päälle
voita
4 dl
lihalientä
1 dl
siirappia
Valmistusohjeet
Keitä kaali pehmeäksi, valuta ja jäähdytä vähän. Poista kanta ja irrota lehdet pyyhkeelle valumaan.
Keitä riisiseos. Hienonna sipuli silpuksi. Sekoita lihaan riisiseos, sipuli ja mausteet.
Laita uuni 175 asteeseen. Painele vähän kaalilehtien lehtiruoteja litteämmäksi tai ohenna ne veitsellä. Lusikoi kaalin keskelle lusikallinen lihatäytettä ja kääri kaali tiukalle rullalle. Nosta saumapuoli alaspäin vuokaan. Tee näin kaikille lehdille.
Kaada päälle kiehuvaa lihalientä ja aseta kaaleille voinokareita. Lorota päälle siirappia.
Paista uunissa puolisen tuntia, tiputa sitten lämpö 100 asteeseen. Hauduta uunissa 2–3 tuntia.