Lähi-idän lohi tahinikastikkeella

  • 4 hengelle

Ainekset

Lohi


2 tl
suolaa
1 rkl
fenkolinsiemeniä
2 tl
jauhettua korianteria
1 tl
jauhettua kardemummaa
600 g
lohta
oliiviöljyä

Tahini-jogurttikastike

2 dl
turkkilaista jogurttia
2 rkl
vaaleaa tahinia
1 tl
juustokuminaa
2 tl
sitruunamehua
1 tl
hunajaa
suolaa, mustapippuria

Pähkinä-yrttirouhe

1 dl
kuorittuja paahdettuja
pistaasipähkinöitä
1 dl
tiiviisti paineltua korianteria
1/2 dl
tiiviisti paineltua tuoretta minttua
1
punainen mieto chili
(tai maun mukaan)
2 tl
sitruunamehua
2 tl
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Lisäksi

granaatinomenansiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita loheen tulevat mausteet pienessä kulhossa ja hiero kauttaaltaan lohen pintaan. Käännä lohi vadille nahkapuoli ylöspäin. Laita jääkaappiin maustumaan kahdeksi tunniksi.
  2. Ota maustunut lohi jääkaapista. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Huuhtele lohi kylmän veden alla, taputtele kuivaksi talouspaperilla. Aseta lohi nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle. Hiero lohen pintaan reippaasti oliiviöljyä. Aseta tässä vaiheessa loheen lämpömittari, mikäli sellainen löytyy. Kääri lohi pakettiin ja aseta uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä uunissa, kunnes mittari näyttää 43 astetta, tähän menee noin puoli tuntia. Kypsennä lohta pidempään, mikäli pidät kypsemmästä.
  3. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset pienessä kulhossa. Laita jääkaappiin maustumaan.
  4. Valmista pähkinärouhe. Hienonna pähkinät, yrtit, ja chili (poista siemenet). Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa sitruunamehun ja oliiviöljyn kanssa. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
  5. Tarjoa lohi kastikkeen ja pähkinäruoheen kanssa. Koristele granaatinomenansiemenillä. Voit keittää lisukkeeksi riisiä tai kvinoaa.

Kommentit

    Näytä lisää