Reseptit
Raakasuklaakakku

Raakasuklaakakku
Raakasuklaakakku on tuhti ja juhlava leivonnainen ilman valkoista sokeria, vehnäjauhoja, voita ja kananmunia.
- n. 15 annosta
Ainekset
- Pohja:
- 6 dl
- kookoshiutaleita
- 1 dl
- raakakaakaovoita
- 1 dl
- vaahterasiirappia tai hunajaa
- 1 dl
- raakakaakaojauhetta
- Karamellitäyte:
- 2 pss (à 200 g)
- taateleita
- 1-1 ½ dl
- vettä
- ½ tl
- suolaa
- Suklaatäyte:
- 5 dl
- cashewpähkinöitä
- 1 prk (400 ml)
- kookosmaitoa
- 1½ dl
- kookospalmusokeria
- 1½ dl
- raakakaakaovoita
- 3/4 dl
- raakakaakaomassaa
- ½ dl
- raakakaakaojauhetta
- Lisäksi:
- mansikoita
Valmistusohjeet
- Pane suklaatäytteen pähkinät likoamaan veteen noin tunnin ajaksi.
- Tee pohja. Sulata hienonnettu kaakaovoi lämpimässä vesihauteessa ja pane kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Kauli pohjataikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi.
- Nosta levy paperin kanssa noin 25 cm vuokaan.
Soseuta karamellitäytteen ainekset keskenään ja levitä tasaiseksi pohjan päälle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan. - Tee suklaatäyte. Sulata hienonnettu kaakaovoi ja -massa lämpimässä vesihauteessa tasaiseksi.
- Pane kaikki täytteen ainekset monitoimikoneeseen ja soseuta tasaiseksi.
- Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
Koristele kakku mansikoilla.
*Halutessasi voit pienentää pohjan aineksia ja kaulia sen ainoastaan pohjan kokoiseksi.
- jälkiruoka
- Makea leivonnainen
- Kesä
- Kesäjuhlat
- Ylioppilasjuhlat
- suomalainen ruoka
- Gluteeniton
- Leivonta
- Kodin juhlat
- Raakaruoka
- Raakasuklaa
- pähkinät
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää