Raakasuklaakakku

Raakasuklaakakku on tuhti ja juhlava leivonnainen ilman valkoista sokeria, vehnäjauhoja, voita ja kananmunia.
  • n. 15 annosta

Ainekset


Pohja:
6 dl
kookoshiutaleita
1 dl
raakakaakaovoita
1 dl
vaahterasiirappia tai hunajaa
1 dl
raakakaakaojauhetta

Karamellitäyte:
2 pss (à 200 g)
taateleita
1-1 ½ dl
vettä
½ tl
suolaa

Suklaatäyte:
5 dl
cashewpähkinöitä
1 prk (400 ml)
kookosmaitoa
1½ dl
kookospalmusokeria
1½ dl
raakakaakaovoita
3/4 dl
raakakaakaomassaa
½ dl
raakakaakaojauhetta

Lisäksi:

mansikoita

Valmistusohjeet

  1. Pane suklaatäytteen pähkinät likoamaan veteen noin tunnin ajaksi.
  2. Tee pohja. Sulata hienonnettu kaakaovoi lämpimässä vesihauteessa ja pane kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Kauli pohjataikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi.
  3. Nosta levy paperin kanssa noin 25 cm vuokaan.
    Soseuta karamellitäytteen ainekset keskenään ja levitä tasaiseksi pohjan päälle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
  4. Tee suklaatäyte. Sulata hienonnettu kaakaovoi ja -massa lämpimässä vesihauteessa tasaiseksi.
  5. Pane kaikki täytteen ainekset monitoimikoneeseen ja soseuta tasaiseksi.
  6. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
    Koristele kakku mansikoilla.

    *Halutessasi voit pienentää pohjan aineksia ja kaulia sen ainoastaan pohjan kokoiseksi.

Kommentit

    Näytä lisää