Punajuuripesto

Helppo punajuuripesto maistuu vaikka leipien päälle levitteenä.

Punajuuri ja vuohenjuusto ovat klassinen yhdistelmä.

23.10.2015 8:45
Määrä4 hengelle

Ainekset

  • 300 g

    punajuurta (noin 4 pientä)

  • suolaa

  • oliiviöljyä

  • 1/2 dl

    raastettua parmesaania

  • 1

    pieni valkosipulinkynsi

  • 3 rkl

    auringonkukansiemeniä

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 rkl

    vettä

  • 1 tl

    tummaa balsamietikkaa

  • 1 dl

    tiiviisti paineltua basilikaa

  • 1/4 dl

    tiiviisti paineltua timjamia

Kreemi

  • 6 rkl

    ranskankermaa

  • 4 rkl

    levitettävää vuohenjuustoa

  • suolaa

Lisäksi

  • 12

    pientä ohutta viipaletta maalaisleipää

  • oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kuori ja leikkaa punajuuret pieniksi paloiksi. Levitä uunipellille ja pyöritä suolassa ja lorauksessa oliiviöljyä. Paahda uunissa, kunnes punajuuri on pehmennyt. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

  2. Raasta juusto, kuori valkosipulinkynsi ja paahda auringonkukansiemenet pannulla keskilämmöllä, lisää korkeaan astiaan. Lisää myös loput ainekset ja jäähtyneet punajuuret. Soseuta sauvasekoittimella rouhevaksi tahnaksi, lisäten vettä tai öljyä tarvittaessa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Laita jääkaappiin tekeytymään.

  3. Vatkaa kulhossa ranskankerma, vuohenjuusto ja ripaus suolaa sileäksi kastikkeeksi. Laita pursotin pussiin tai säilytä kulhossa. Paahda oliiviöljyssä voidellut leivänviipaleet uunissa 225 asteessa grillivastuksella molemmin puolin.

  4. Levitä leiville pestoa ja pursota vuohenjuustokastiketta. Viimeistele tuoreella timjamilla ja vastarouhitulla mustapippurilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit