Punajuuripesto

Helppo punajuuripesto maistuu vaikka leipien päälle levitteenä.
  • 4 hengelle

Ainekset

300 g
punajuurta (noin 4 pientä)
suolaa
oliiviöljyä
1/2 dl
raastettua parmesaania
1
pieni valkosipulinkynsi
3 rkl
auringonkukansiemeniä
3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
vettä
1 tl
tummaa balsamietikkaa
1 dl
tiiviisti paineltua basilikaa
1/4 dl
tiiviisti paineltua timjamia

Kreemi

6 rkl
ranskankermaa
4 rkl
levitettävää vuohenjuustoa
suolaa

Lisäksi

12
pientä ohutta viipaletta maalaisleipää
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kuori ja leikkaa punajuuret pieniksi paloiksi. Levitä uunipellille ja pyöritä suolassa ja lorauksessa oliiviöljyä. Paahda uunissa, kunnes punajuuri on pehmennyt. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
  2. Raasta juusto, kuori valkosipulinkynsi ja paahda auringonkukansiemenet pannulla keskilämmöllä, lisää korkeaan astiaan. Lisää myös loput ainekset ja jäähtyneet punajuuret. Soseuta sauvasekoittimella rouhevaksi tahnaksi, lisäten vettä tai öljyä tarvittaessa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Laita jääkaappiin tekeytymään.
  3. Vatkaa kulhossa ranskankerma, vuohenjuusto ja ripaus suolaa sileäksi kastikkeeksi. Laita pursotin pussiin tai säilytä kulhossa. Paahda oliiviöljyssä voidellut leivänviipaleet uunissa 225 asteessa grillivastuksella molemmin puolin.
  4. Levitä leiville pestoa ja pursota vuohenjuustokastiketta. Viimeistele tuoreella timjamilla ja vastarouhitulla mustapippurilla.

Kommentit

    Näytä lisää