Reseptit
Punajuuripesto

Punajuuripesto
Helppo punajuuripesto maistuu vaikka leipien päälle levitteenä.
- 4 hengelle
Ainekset
- 300 g
- punajuurta (noin 4 pientä)
- suolaa
- oliiviöljyä
- 1/2 dl
- raastettua parmesaania
- 1
- pieni valkosipulinkynsi
- 3 rkl
- auringonkukansiemeniä
- 3 rkl
- oliiviöljyä
- 1 rkl
- vettä
- 1 tl
- tummaa balsamietikkaa
- 1 dl
- tiiviisti paineltua basilikaa
- 1/4 dl
- tiiviisti paineltua timjamia
Kreemi
- 6 rkl
- ranskankermaa
- 4 rkl
- levitettävää vuohenjuustoa
- suolaa
Lisäksi
- 12
- pientä ohutta viipaletta maalaisleipää
- oliiviöljyä
Valmistusohjeet
- Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kuori ja leikkaa punajuuret pieniksi paloiksi. Levitä uunipellille ja pyöritä suolassa ja lorauksessa oliiviöljyä. Paahda uunissa, kunnes punajuuri on pehmennyt. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
- Raasta juusto, kuori valkosipulinkynsi ja paahda auringonkukansiemenet pannulla keskilämmöllä, lisää korkeaan astiaan. Lisää myös loput ainekset ja jäähtyneet punajuuret. Soseuta sauvasekoittimella rouhevaksi tahnaksi, lisäten vettä tai öljyä tarvittaessa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Laita jääkaappiin tekeytymään.
- Vatkaa kulhossa ranskankerma, vuohenjuusto ja ripaus suolaa sileäksi kastikkeeksi. Laita pursotin pussiin tai säilytä kulhossa. Paahda oliiviöljyssä voidellut leivänviipaleet uunissa 225 asteessa grillivastuksella molemmin puolin.
- Levitä leiville pestoa ja pursota vuohenjuustokastiketta. Viimeistele tuoreella timjamilla ja vastarouhitulla mustapippurilla.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää