Kurpitsapasta

Maukas arkiruoka valmistuu värikkäästä kurpitsasta.

Kurpitsa saa ihanan aromin uunissa.

19.10.2015 11:18
Määrä4 hengelle
Valmistusaika75 min
Energia487 kcal

Ainekset

  • 1 ½ kg

    kurpitsaa

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 1

    kokonainen valkosipuli

  • 2 rkl

    voita

  • 3 dl

    kasvislientä / pastan keitinvettä

  • ½ dl

    oliiviöljyä

  • 3 dl

    parmesaanijuustoa raastettuna tai muuta juustoraastetta

  • 300 g

    pastaa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Pilko kurpitsa, kuoren voit jättää. Poista siemenet. Ne voit halutessasi paahtaa ja käyttää ruoanlaitossa kuten salaateissa tai rouhia pastan päälle.

  3. Leikkaa valkosipulista ”hattu” pois, eli niin että kynsi paljastuu vähän kuoren alta. Voitele leikkuupinta voilla.

  4. Pirskottele kurpitsan päälle öljyä. Nosta voideltu valkosipuli ja kurpitsat uuniin ja paahda 45 minuuttia.

  5. Nosta uunista ja anna jäähtyä vähän.

  6. Laita pasta kiehumaan.

  7. Lusikoi kurpitsan hedelmäliha kuoresta ja pilko se. Puserra valkosipulit ulos kuoresta ja hienonna pehmenneet kynnet. Kaada pannulle vähän öljyä, kuumenna kurpitsapalat siinä, lisää hienonnettu valkosipulitahna ja sekoita.

  8. Kaada joukkoon vähän pastan keitinvettä ja ylimääräisestä vedestä siivilöity pasta.

  9. Lisää joukkoon runsaasti parmesaanijuustoa ja tarjoile heti.

Valmistusaika: 1 t 15 min

Kalorit: 487 kcal / annos

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit