Kurpitsapasta

Maukas arkiruoka valmistuu värikkäästä kurpitsasta.
  • 75 min
  • 4 hengelle
  • 487 kcal

Ainekset

1 ½ kg
kurpitsaa
3 rkl
oliiviöljyä
1
kokonainen valkosipuli
2 rkl
voita
3 dl
kasvislientä / pastan keitinvettä
½ dl
oliiviöljyä
3 dl
parmesaanijuustoa raastettuna tai muuta juustoraastetta
300 g
pastaa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Pilko kurpitsa, kuoren voit jättää. Poista siemenet. Ne voit halutessasi paahtaa ja käyttää ruoanlaitossa kuten salaateissa tai rouhia pastan päälle.
  3. Leikkaa valkosipulista ”hattu” pois, eli niin että kynsi paljastuu vähän kuoren alta. Voitele leikkuupinta voilla.
  4. Pirskottele kurpitsan päälle öljyä. Nosta voideltu valkosipuli ja kurpitsat uuniin ja paahda 45 minuuttia.
  5. Nosta uunista ja anna jäähtyä vähän.
  6. Laita pasta kiehumaan.
  7. Lusikoi kurpitsan hedelmäliha kuoresta ja pilko se. Puserra valkosipulit ulos kuoresta ja hienonna pehmenneet kynnet. Kaada pannulle vähän öljyä, kuumenna kurpitsapalat siinä, lisää hienonnettu valkosipulitahna ja sekoita.
  8. Kaada joukkoon vähän pastan keitinvettä ja ylimääräisestä vedestä siivilöity pasta.
  9. Lisää joukkoon runsaasti parmesaanijuustoa ja tarjoile heti.
Valmistusaika: 1 t 15 min

Kalorit: 487 kcal / annos

Kommentit

    Näytä lisää