Jauhelihafajitakset salsan ja guacamolen kera

Jyrki Sukulan meksikolaisreseptissä hauhelihafajitakset täytetään salsalla ja guacamolella.

31.5.2004 16:10

Ainekset

  • <b>Jauhelihafajitakset:</b>

  • 1 pkt

    maissilettuja

  • 1 tlk

    maissia

  • 1 tlk

    ruskeita papuja

  • 1

    amerikan salaatti

  • 2 dl

    ranskankermaa

  • 1

    sipuli

  • 200 g

    jauhelihaa

  • <b>Guacamole:</b>

  • 1

    avokado

  • ½ ruukku

    korianteria

  • ½

    limen mehu

  • ½

    punainen chili

  • suolaa ja valkopippuria

  • <b>Salsa:</b>

  • 2

    tomaattia

  • ½

    punainen chili

  • 1

    sipuli

  • suolaa ja sokeria

  • 2 tl

    punaviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Ruskista hienonnettu sipuli ja jauheliha pannulla.

  2. Leikkaa amerikansalaatti suikaleiksi.

  3. Kuumenna maissi kevyesti voissa tai öljyssä.

  4. Lämmitä pavut kattilassa ja maissiletut uunissa. Laita ranskankerma tarjolle kulhoon.

  5. Valmista guacamole. Halkaise avokado ja poista kivi sekä kuoret. Hienonna hedelmäliha haarukalla hienoksi.

  6. Sekoita joukkoon limen mehu, hienonnettu chili ja korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa.

  7. Valmista salsa. Poista tomaateista siemenet ja hienonna niiden hedelmäliha veitsellä.

  8. Hienonna myös sipuli ja chili. Sekoita tomaatit, sipuli ja chili keskenään ja mausta suolalla, sokerilla ja punaviinietikalla. Resepti: Jyrki Sukula

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit