Nyhtöpossulasagne pulled porkista

Nyhtöpossu, pulled pork, sopii hyvin lasagneen. Valmista lisäksi maukas tomaatti- ja valkokastike.

Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t 15 min
Energia538 kcal / annos

Ainekset

  • Tomaattikastike:

  • 1

    sipuli

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    öljyä

  • 400 g

    tomaattimurskaa

  • 2 dl

    lihalientä

  • 2 dl

    punaviiniä

  • 1 rkl

    pizzamausteseosta

  • suolaa

  • Valkokastike:

  • 4 rkl

    voita

  • 2 rkl

    vehnäjauhoa

  • 6 dl

    maitoa

  • hyppysellinen muskottipähkinää

  • 50 g

    haluamaasi juustoraastetta

  • suolaa

  • Lisäksi:

  • 800 g

    nyhtöpossua

  • (käytä jämiä tai kaupan valmista tai tee itse ruokala.net -sivuilta löytyvän ohjeen mukaan)

  • n. 9 kpl

    lasagnelevyjä

Valmistusohjeet

  1. Valmista possu etukäteen ja revi kypsä liha suikaleiksi.

  2. Tee tomaattikastike. Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi. Lisää loput aineet ja keittele tunti.

  3. Tee valkokastike. Sulata voita kattilassa ja lisää jauhot. Sekoittele. Lisää maitoa pikkuhiljaa koko ajan sekoitellen. Mausta muskotilla. Lisää juustoraaste ja suolaa.

  4. Kokoa uunivuokaan vuorotellen kastikkeita, possua ja lasagnelevyjä. Käytä kaikki aineet ja jätä viimeiseksi valkokastiketta.

  5. Paista 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna vuoan vetäytyä ainakin puolisen tuntia ennen syömistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit