Nyhtöpossulasagne pulled porkista

Nyhtöpossu, pulled pork, sopii hyvin lasagneen. Valmista lisäksi maukas tomaatti- ja valkokastike.
  • 1 t 15 min
  • 4 annosta
  • 538 kcal / annos

Ainekset


Tomaattikastike:
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
400 g
tomaattimurskaa
2 dl
lihalientä
2 dl
punaviiniä
1 rkl
pizzamausteseosta

suolaa

Valkokastike:
4 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoa
6 dl
maitoa

hyppysellinen muskottipähkinää
50 g
haluamaasi juustoraastetta

suolaa

Lisäksi:
800 g
nyhtöpossua

(käytä jämiä tai kaupan valmista tai tee itse ruokala.net -sivuilta löytyvän ohjeen mukaan)
n. 9 kpl
lasagnelevyjä

Valmistusohjeet

  1. Valmista possu etukäteen ja revi kypsä liha suikaleiksi.
  2. Tee tomaattikastike. Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi. Lisää loput aineet ja keittele tunti.
  3. Tee valkokastike. Sulata voita kattilassa ja lisää jauhot. Sekoittele. Lisää maitoa pikkuhiljaa koko ajan sekoitellen. Mausta muskotilla. Lisää juustoraaste ja suolaa.
  4. Kokoa uunivuokaan vuorotellen kastikkeita, possua ja lasagnelevyjä. Käytä kaikki aineet ja jätä viimeiseksi valkokastiketta.
  5. Paista 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna vuoan vetäytyä ainakin puolisen tuntia ennen syömistä.

Kommentit

    Näytä lisää