Sitruunainen pulled pork, nyhtöpossu

Sitruunaisella tai omenaisella hillolla sekä sitruunankuorella maustaen teen raikkaan makuisen nyhtöpossun!

Ainekset

n. 1,2 kg
rypsiporsaan kylkeä (esim. Pork Belly)
1 dl
lemon- tai limecurdia tai omenahilloa
(½ dl
dijoninsinappia)
1 dl
tuoretta minttua, timjamia tai salviaa
2
(luomu)sitruunaa
2-3 tl
suolaa

mustapippuria

Koristeluun:

sitruunaa

tuoreita yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen kypsennystä.
  2. Avaa kylkipala työlaudalle rasvapuoli alaspäin. Levitä lihan pinnalle lemoncurd tai hillo, halutessasi sinappia ja tuoreita yrttejä.
  3. Raasta päälle pestyn sitruunan kuorta ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Rullaa liha ja sido paistilangalla tiiviiksi paketiksi. Halutessasi voit kääntää lihan kaksinkerroin.
  5. Valele pintaan hilloa ja mausta pinta suolalla ja pippurilla. Raasta pinnalle sitruunan kuori.
  6. Nosta liha uuninkestävään vuokaan tai valurautapannuun.
  7. Pane vuoka grilliin. Kypsennä lihaa epäsuoralla lämmöllä noin 100 asteessa noin 6 tuntia.
  8. Revi valmis liha sopiviksi suupaloiksi ja kostuta paistoliemellä.

    VINKKI: Kylkipalan sijaan voit valmistaa nyhtöpossun myös niskasta eli kasslerista tai lavasta.

Kommentit

    Näytä lisää