Itämainen pulled pork eli nyhtöpossu Vappu Pimiän tapaan - Reseptit - Ilta-Sanomat

Itämainen pulled pork eli nyhtöpossu Vappu Pimiän tapaan

Vappu Pimiän nyhtöpossussa, eli pulled porkissa, maistuvat aasian maut.

2.4.2015 14:30
Määränoin 8 annosta

Ainekset

  • 800 g -1 kg:n

    painoinen kasslerin pala

  • marinadi:

  • 2

    punaista chiliä

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 3 cm:n

    pala tuoretta inkivääriä

  • ½ dl

    soijaa

  • 4 rkl

    kalakastiketta

  • 3 rkl

    riisiviinietikkaa

  • 3 rkl

    muscovadosokeria

  • 1

    limetin mehu

  • 2 rkl

    seesamiöljyä

  • Viimeistelyyn:

  • 1

    punainen chili

  • ruukku korianteria

  • 1

    limetin puristettu mehu

  • 2 rkl

    seesamiöljyä

  • 2 rkl

    riisiviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Silppua marinadin chilit, valkosipuli ja inkivääri pieneksi ja sekoita ne muihin marinadin aineksiin.

  2. Aseta liha kinkun paistopussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi ja anna marinoitua vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.

  3. Aseta pussi uunin kestävään vuokaan ja kypsennä sitä 135-asteisessa uunissa 3,5-4 tuntia.

  4. Riivi kypsä liha haarukalla silpuksi laakealle vadille. Viimeistele pieneksi silputulla chilillä, korianterilla, limen kuorella, riisiviinietikalla, limen mehulla ja seesamiöljyllä. Valuta pinnalle myös muuta ruokalusikka marinadin lientä paistopussista.

  5. Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin ja riisiviinietikassa marinoitujen kurkkusiivujen kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit