Itämainen pulled pork eli nyhtöpossu Vappu Pimiän tapaan

Vappu Pimiän nyhtöpossussa, eli pulled porkissa, maistuvat aasian maut.
  • noin 8 annosta

Ainekset

800 g -1 kg:n
painoinen kasslerin pala

marinadi:
2
punaista chiliä
3
valkosipulinkynttä
3 cm:n
pala tuoretta inkivääriä
½ dl
soijaa
4 rkl
kalakastiketta
3 rkl
riisiviinietikkaa
3 rkl
muscovadosokeria
1
limetin mehu
2 rkl
seesamiöljyä

Viimeistelyyn:
1
punainen chili

ruukku korianteria
1
limetin puristettu mehu
2 rkl
seesamiöljyä
2 rkl
riisiviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Silppua marinadin chilit, valkosipuli ja inkivääri pieneksi ja
    sekoita ne muihin marinadin aineksiin.
  2. Aseta liha kinkun paistopussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi ja anna marinoitua vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.
  3. Aseta pussi uunin kestävään vuokaan ja kypsennä sitä 135-asteisessa uunissa 3,5-4 tuntia.
  4. Riivi kypsä liha haarukalla silpuksi laakealle vadille. Viimeistele pieneksi silputulla chilillä, korianterilla, limen kuorella, riisiviinietikalla, limen mehulla ja seesamiöljyllä. Valuta pinnalle myös muuta ruokalusikka marinadin lientä paistopussista.
  5. Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin ja riisiviinietikassa marinoitujen
    kurkkusiivujen kera.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt