Ainekset
n. 1 kg:n
painoinen pala porsaan niskaa
suolaa
Mausteliemi:
3 rkl
tomaattipyreetä
½ l
kolajuomaa (ei light)
1 dl
lihalientä
2 rkl
chilitahnaa
1 tl
kanelia
1 rkl
korianterinsiemeniä
2 tl
suolaa
Lisäksi:
4
sipulia
8
valkosipulinkynttä
Valmistusohjeet
Ota possu huoneenlämpöön. Hiero sen pintaan suolaa ja anna lämmetä työpöydällä pari tuntia ennen uuniin laittamista.
Sekoita mausteliemen aineet ja kaada ne pataan. Lisää pataan myös ronskisti leikatut sipulit ja valkosipulit. Upota possu liemeen.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuumenna pata levyllä kiehuvaksi. Nosta kuuma pata uuniin. Pidä pataa 200-asteessa noin puoli tuntia ja laske lämpötila 120 asteeseen.
Pidä pataa uunissa noin neljä tuntia tai kunnes liha on ylikypsää.
Valele lihan pintaa välillä liemellä, jos se ei uppoa nesteeseen. Colaliemi kiehuu kasaan ja karamellisoituu kiehuessaan uunissa.
Revi ylikypsä liha säikeiksi ja sekoita kastikkeeseen. Tarjoile valmis liha salaatin kanssa tai burgerien tai hodarien välissä.