Mummon läskisoosi

Rasvaisesta siankyljestä tehty läskisoosi sulaa suuhun.

Ainekset

700 g
rasvaista siankylkeä
5 rkl
vehnäjauhoja
8 dl
vettä
suolaa maun mukaan

Tarjolle

keitettyjä kuoriperunoita

Lisäksi halutessasi

suolakurkkuja
puolukkaa
etikkapunajuuria

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa siankylki siivuiksi ja siivut 5 x 5 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna valurautapannu kuumaksi ja paista kylkipalat kuumalla pannulla vaalean ruskeiksi ja vähän rapeiksi. Paista pienissä erissä jos pannu on pieni. Näin saat paistettua palat tasaisesti. Älä lisää voita, rasvainen siankylki on tarpeeksi rasvaista.
  3. Kun kylkipalat on paistettu, siirrä ne sivuun odottamaan. Jätä pannulle paistossa sulanutta rasvaa ja ripottele päälle vehnäjauhot. Kuumenna jauhoja hiljaisella lämmöllä kunnes ne rupeavat ruskistumaan. Sekoittele koko ajan. Älä päästä jauhoja palamaan, muuten kastikkeeseen tulee kitkerä palaneen maku. Suurustejauhojen kuullotus on taitolaji ja se on läskisoosin ruskeakastikkeen perusta. Jauhot eivät saa päästä palamaan, mutta niihin pitää tulla kaunis paahteinen väri.
  4. Kaada ruskistettujen jauhojen päälle vettä. Sekoita hyvin. Lisää paistetut kylkipalat ja vähän suolaa. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä parisen tuntia.
  5. Tarjoile läskisoosi keitettyjen kuoriperunoiden kanssa ja lisäksi voit tarjota halutessasi puolukoita, suolakurkkuja tai etikkapunajuuria.

Kommentit

    Näytä lisää