Reseptit
Itse tehty suklaapatukka

Itse tehty suklaapatukka
Pähkinäinen pohja kuorrutetaan suklaalla. Raakapatukka on helppo tehdä itse.
- 1 ½ t
- 15 patukkaa
Ainekset
- Pähkinäpohja:
- 200 g
- n. 20 kpl kuivattuja taateleita
- voit käyttää myös rusinoita
- 100 g
- pähkinöitä esim. hassel-, cashew- tai saksanpähkinöitä
- 50 g
- herneproteiinia (n. 1 dl)
- ½ dl
- siirappia tai kotimaista hunajaa (esim. vaahterasiirappia)
- ½ dl
- kookoshiutaleita
- 1 rkl
- kaakaonibsejä
- Suklaakuorrutus:
- 2 dl
- kaakaovoirouhetta (tai itse palasta rouhittua)
- ½ dl
- neitsytkookosöljyä
- 3 rkl
- siirappia tai kotimaista hunajaa (esim. vaahterasiirappia)
- 2 rkl
- lucumajauhetta
- ½ dl
- raakakaakaojauhetta
- hyppysellinen kanelia ja vaniljajauhetta
- (Jos kaapissa on marjajauheita, niin laita niitäkin mukaan. Mustikkajauhe ja suklaa ovat hyvä kombo.)
Valmistusohjeet
- Poista taateleista kivet. Hienonna ne aivan hienoksi veitsellä leikkuulaudalla tai tehokkaassa tehosekoittimessa.
- Rouhi pähkinät rouheeksi. Yhdistä aineet ja sekoita ne käsin tiiviiksi tahnaksi.
- Vuoraa leipävuoka tai muu pitkulainen vuoka kelmulla. Painele seos tiiviiksi massaksi pohjalle.
- Sulata vesihauteessa kaakaovoirouhe ja kookosöljy.
- Sekoita sulan seoksen joukkoon siirappi, lucuma, raakakaakaojauhe ja mausteet.
- Kaada seos pohjan päälle. Nosta vuoka kylmään muutamaksi tunniksi. Voit nostaa sen myös pakastimeen.
- Leikkaa sopivan kokoisia paloja ja tarjoile.
Kuvan patukan teossa on käytetty 30 x 12 cm:n kokoista irtopohjaista leivosvuokaa, siitä tulee noin 15 patukkaa.
- kasvis
- lisäkeruoka
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Makea leivonnainen
- pikkuruoka
- Leivonta
- Välipala
- Raakaruoka
- Vegaani
- Suklaa
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää