Itse tehty suklaapatukka

Pähkinäinen pohja kuorrutetaan suklaalla. Raakapatukka on helppo tehdä itse.
  • 1 ½ t
  • 15 patukkaa

Ainekset


Pähkinäpohja:
200 g
n. 20 kpl kuivattuja taateleita

voit käyttää myös rusinoita
100 g
pähkinöitä esim. hassel-, cashew- tai saksanpähkinöitä
50 g
herneproteiinia (n. 1 dl)
½ dl
siirappia tai kotimaista hunajaa (esim. vaahterasiirappia)
½ dl
kookoshiutaleita
1 rkl
kaakaonibsejä

Suklaakuorrutus:
2 dl
kaakaovoirouhetta (tai itse palasta rouhittua)
½ dl
neitsytkookosöljyä
3 rkl
siirappia tai kotimaista hunajaa (esim. vaahterasiirappia)
2 rkl
lucumajauhetta
½ dl
raakakaakaojauhetta

hyppysellinen kanelia ja vaniljajauhetta

(Jos kaapissa on marjajauheita, niin laita niitäkin mukaan. Mustikkajauhe ja suklaa ovat hyvä kombo.)

Valmistusohjeet

  1. Poista taateleista kivet. Hienonna ne aivan hienoksi veitsellä leikkuulaudalla tai tehokkaassa tehosekoittimessa.
  2. Rouhi pähkinät rouheeksi. Yhdistä aineet ja sekoita ne käsin tiiviiksi tahnaksi.
  3. Vuoraa leipävuoka tai muu pitkulainen vuoka kelmulla. Painele seos tiiviiksi massaksi pohjalle.
  4. Sulata vesihauteessa kaakaovoirouhe ja kookosöljy.
  5. Sekoita sulan seoksen joukkoon siirappi, lucuma, raakakaakaojauhe ja mausteet.
  6. Kaada seos pohjan päälle. Nosta vuoka kylmään muutamaksi tunniksi. Voit nostaa sen myös pakastimeen.
  7. Leikkaa sopivan kokoisia paloja ja tarjoile.
Ota evääksi, nauti välipalaksi tai makeannälkään.

Kuvan patukan teossa on käytetty 30 x 12 cm:n kokoista irtopohjaista leivosvuokaa, siitä tulee noin 15 patukkaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää