Peltilihapiirakka rahka-voitaikinaan tehtynä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Peltilihapiirakka rahka-voitaikinaan tehtynä

Vanhanajan lihapiirakka täytetään maukkaalla jauheliha-sienitäytteellä ja kääräistään itse tehtyyn rahka-voitaikinaan.

24.9.2015 15:00
Määrä12 annosta

Ainekset

  • Rahka-voitaikina:

  • 200 g

    maitorahkaa

  • 250 g

    suolaista pehmeää voita

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • Täyte:

  • 2

    sipulia

  • 700 g

    nauta-sikajauhelihaa

  • 3 rkl

    voita

  • 3 rkl

    kuivatuista sienistä tehtyä jauhetta (tatti, suppilovahvero, mustatorvisieni)

  • 2 tl

    suolaa

  • maustepippuria rouhittuna myllystä

  • 3 dl

    keitettyä punaista riisiä

  • halutessasi juustoraastetta

  • Voiteluun:

  • 1

    kananmuna

  • Koristeeksi:

  • 1 dl

    kaura- tai spelttihiutaleita

Valmistusohjeet

  1. Sekoita pehmeä voi rahkan kanssa.

  2. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe voi-rahkaseoksen joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

  3. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.

  4. Valmista täyte sillä välin, kun taikina kovettuu jääkaapissa.

  5. Keitä riisi ja valuta siitä ylimääräinen neste pois.

  6. Hienonna sipulit. Ruskista sipulit ja jauheliha voissa. Hienonna sienet huhmareessa. Mausta jauheliha sienijauheella, suolalla ja maustepippurilla.

  7. Yhdistä riisi ja jauheliha. Lisää joukkoon 2 dl juustoraastetta jos haluat, juusto tosin saattaa peittää sienen hienon aromin.

  8. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli osat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi.

  9. Käytä vuokana esimerkiksi lasagnevuokaa, se on hyvän kokoinen. Et tarvitse vuokaa välttämättä ollenkaan, piirakka onnistuu ilmankin. Silloin reunat pitää vain nipistää kiinni hyvin.

  10. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  11. Levitä leivinpaperi vuokaan ja nosta pohjataikina sen päälle. Taikinalevy voi olla hieman vuokaa suurempi, jolloin saat reunat helpommin suljettua.

  12. Lusikoi täyte pohjan päälle ja painele se kevyesti tasaiseksi. Jos et käytä vuokaa, niin jätä reunoille vähän tilaa. Näin saat reunat nipisteltyä kiinni taikinakuoren kanssa hyvin.

  13. Nosta toinen levy täytteen päälle ja asettele reunojen ylimenevät taikinaosat tiukkaan pohjalevyn alle. Piirakasta tulisi tulla tiivis paketti. Jos et käytä vuokaa, nipistele pohja ja päällinen kiinni toisiinsa tiukasti.

  14. Pistele haarukalla pintaan reikiä. Voitele päällinen munalla ja ripottele päälle hiutaleita.

  15. Paista noin 35 minuuttia. Nosta piirakka jäähtymään.

  16. Tarjoile hieman jäähtyneenä esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit