Lehtikaalisipsit

Lehtikaali sopii naposteltavaksi ja lehtikaalisipsit ovat superterveellisiä!
  • 5-6 t
  • 4 annosta
  • 40 kcal / annos

Ainekset

200 g
lehtikaalia
1
sitruunan puristettu mehu
2 tl
avokado- tai oliiviöljyä

öljyn voi jättää myös pois

Mausteseos:

hyppysellinen hienoa merisuolaa

hyppysellinen chilijauhetta

hyppysellinen paprikajauhetta

(½ dl ravintohiivahiutaleita)

ravintohiivasta tulee juustoinen maku, mutta voit jättää sen myös pois

Valmistusohjeet

  1. Ruodi ja revi lehtikaalin lehdet sopivan kokoisiksi
    paloiksi sekoitusastiaan.
  2. Purista lehtien päälle sitruunamehu-öljyseos ja ripottele joukkoon mausteet. Sekoita käsin, jotta mausteet tarttuvat jokaiseen lehteen.
  3. Levitä lehdet kuivurin tasoille tai pellille.
  4. Kuivata 40 asteen lämpötilassa viisi tuntia tai kunnes lehdet ovat aivan rapeita. Kuivurissa kuivattuna lehtikaalisipsit ovat raakaruokaa. 
  5. Voit paistaa lehdet rapeiksi myös uunissa. Paista niitä noin 20-30 minuuttia 150-asteisessa uunissa. Kääntele lehtiä paistamisen aikana.

    Kuivurissa kuivattaminen säilyttää raaka-aineen ravintoaineet paremmin kuin uunikuivatuksessa. Maku on kuivurilla kuivatettaessa myös intensiivisempi.

Maustamisideoita

  • Sekoita sitruunamehun ja öljyn joukkoon srirachachilikastiketta ennen kuivattamista, niin saat tulisia sipsejä.
  • Kokeile sitruunan- ja limetinkuorta maustamiseen.
  • Maustamiseen sopii myös kuivattu sieni- tai sipulijauhe.
  • Soijakastikkeesta tulee sipseihin suolainen maku.

Kommentit

    Näytä lisää