Lehtikaalipesto ja pastaa

Lehtikaalista saa maukkaan pestokastikkeen pähkinöiden ja juuston kanssa soseutettuna.
  • 20 min
  • 4 annosta
  • 567 kcal / annos

Ainekset

6
lehteä lehtikaalia
2 dl
saksanpähkinöitä tai manteleita

nippu tuoreita yrttejä esim. basilikaa ja salviaa
1
valkosipulinkynsi
1 dl
oliiviöljyä
1
sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

suolaa

pippuria
50 g
raastettua parmesaania tai pecorinojuustoa

valitsemaasi pastaa esim. spagettia

Valmistusohjeet

  1. Käytä kaali raakana tai halutessasi höyrytä sitä hetki. Ruodi kaali ja laita se kannelliseen astiaan mikroon pienen vesitilkan kanssa. Höyrytä sitä 30 sekunnin ajan mikrossa. Valuta ja kuivaa lehdet. Paahda pähkinöitä vähän kuivalla pannulla.

  2. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta. Sekoita pesto keitetyn pastan joukkoon.

    Voit lisätä vähän pastan keitinvettä peston joukkoon tarjoiluvaiheessa, niin saat kastikkeesta juoksevampaa.

Kommentit

    Näytä lisää