Reseptit

Punajuuririsotto

Punajuuririsottoa voit tarjota joulupöydässä kasvissyöjälle. Se maistuu myös kinkun lisukkeena.
  • 45 min
  • n. 8 annosta kun tarjolla on muutakin ruokaa
  • n. 190 kcal / annos

Ainekset

2
isoa punajuurta
n.8 dl
kasvislientä
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
voita
1
sipuli
4 dl
risottoriisiä esim. carnaroli tai arborio

ripaus suolaa ja pippuria
100 g
mascarponejuustoa


Valmistusohjeet

  1. Kypsennä punajuuret kasvisliemessä. Nosta kypsät punajuuret pois kattilasta ja hienonna pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy ja voi paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipulia hetki. Lisää riisi, kuullota mutta älä anna ruskistua. Mausta ripauksella suolaa.
  2. Lisää noin 2 dl kasvislientä (samaa missä punajuuri keitettiin), ja keitä niin, että liemi on lähes imeytynyt riisiin. Lisää toiset 2 dl lientä ja toista, kunnes riisi on kypsää. Sekoita joukkoon punajuurikuutiot ja mascarpone. Älä anna enää kiehua.
  3. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan. Parhaimmillaan risotto on tarjoiltaessa löysää, kuitenkin niin, että kaikki neste on imeytynyt.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt