Mehevä suklaakakku

Mehevä suklaakakku maistuu vaniljalla ja kanelilla maustetun kermavaahdon kera ja tietysti ihan sellaisenaankin!
  • 2 ½ t
  • 12 annosta
  • 205 kcal / annos

Ainekset

125 g
taloussuklaata
200 g
pehmeää voita
2 ½ dl
fariinisokeria
2 tl
kanelia
½ tl
muskottipähkinää
4
kananmunaa
200 g
ranskankermaa
75 g
mantelijauhetta
2 dl
vehnäjauhoa
½ dl
ohratärkkelystä
2 tl
leivinjauhetta

vuoan voiteluun voita

Valmistusohjeet

  1. Voitele kakkuvuoka huolellisesti sulatetulla voilla. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa, välillä sekoittaen.
  2. Vaahdota pehmeä voi, fariinisokeri ja mausteet vaaleaksi
    vaahdoksi.
  3. Lisää munat yksitellen sekä hiukan jäähtynyt suklaa. Vatkaa
    voimakkaasti koko ajan. Lisää ranskankerma.
  4. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi taikinaan sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 45-50 minuuttia kunnes kakku on kypsää. Huom. Älä kypsennä kakkua liian pitkään, se on parhaimmillaan kostean mehevä sisältä.
  6. Anna jäähtyä hetken vuoassa ja kumoa kakku. Siivilöi jäähtyneelle kakulle tomusokeria.
  7. Kakun kanssa voit tarjota halutessasi vaniljalla ja kanelilla
    maustettua kermavaahtoa.

Kommentit

    Näytä lisää