Suklaakakku

Suklaakakku saa väliinsä ja päälleen makean suklaakuorrutteen, joten makeannälkä taittuu tällä suklaakakkureseptillä varmasti.

Ainekset

175 g
voita
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
2,25 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
0,5 dl
tummaa kaakaojauhetta
2 rkl
maitoa

Täyte ja kuorrute:
150 g
voita
8 dl
tomusokeria
1 dl
tummaa kaakaojauhetta
0,5-1 dl
maitoa

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
  2. Vatkaa kananmunien rakenne kevyesti rikki ja lisää ne voimakkaasti sekoittaen voi-sokerivaahtoon.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Lisää lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi.
  4. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes tikulla kypsyyttä kokeiltaessa taikina ei enää tartu tikkuun.
  5. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se sitten kahteen osaan.
  6. Tee täyte ja kuorrute.  Vatkaa voi kuohkeaksi ja lisää siihen vähitellen tomusokeri. Lisää myös kaakaojauhe sekä maitoa vähitellen niin, että täytteestä tulee sopivan paksuista.
  7. Täytä ja kuorruta kakku ja tarjoile.

    Resepti: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt