Katkarapupasta sitruskastikkeella ja suklaakakkua - Reseptit - Ilta-Sanomat

Katkarapupasta sitruskastikkeella ja suklaakakkua

12.2.2007 14:17

Ainekset

  • <b>Katkarapupasta:</b>

  • 400 g

    isoja katkaravun pyrstöjä

  • 300 g

    linguine-pastaa

  • 2 dl

    kanalientä

  • 4 dl

    kermaa

  • 2

    sitruunaa

  • 1 pnt

    ruohosipulia

  • 1 tl

    suolaa

  • mustapippuria

  • parmesanjuustoraastetta

  • <b>Suklaakakku:</b>

  • 200 g

    voita

  • 200 g

    tummaa suklaata

  • 200 g

    tomusokeria

  • 100 g

    vehnäjauhoja

  • 3 kpl

    valkuaista

  • 3 kpl

    keltuaista

  • 1 kpl

    appelsiinin mehu ja kuori

Valmistusohjeet

  1. <b>Katkarapupasta:</b> Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi ja purista sitruunoiden mehu joukkoon. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.

  2. Lisää kerma, kiehauta ja hauduta 5 minuuttia.

  3. Keitä pasta al dente, kaada keitinvesin pois ja lisää pastat sitruskastikkeen joukkoon.

  4. Raasta sitruunan kuori, hienonna ruohosipuli ja sekoita ne joukkoon. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

  5. Kuumenna pannu, lisää nokare voita ja paista isot katkaravun pyrstöt nopeasti pannulla.

Mausta kevyesti suolalla. Nosta mehukkaat ravut pastan päälle, viimeistele parmesaaniraasteella ja nauti hyvän viini kera.

<b>Suklaakakku:</b>

  1. Sulata suklaa, voi ja puolet sokerista kattilassa.

  2. Lisää keltuaiset, appelsiinin raastettu kuori ja mehu sekä vehnäjauhot.

  3. Sekoita taikina tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi.

  4. Nostele taikinan joukkoon.

  5. Paista annosvuoissa 130 asteessa 25 minuuttia tai pitkässä leipävuoassa 10-15 minuuttia kauemmin.

  6. Jäähdytä ja tarjoile.

Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit