Mutakakku

Mutakakku on suklaan ystävän unelma! Se jätetään keskeltä hieman valuvaksi, jolloin se on ihanan mehevää. Kakku vain paranee, kun se saa maustua yön yli jääkaapissa.

Ainekset

6
kananmunaa
150 g
sokeria
60 g
(n. 1 dl) vehnäjauhoja
350 g
tummaa suklaata
125 g
voita

Valmistusohjeet

  1. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot. Sulata voi kattilassa, nosta liedeltä. Lisää suklaa paloina voin joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Lisää seokseen tipoittain 1-2 rkl vettä. Yhdistä suklaaseos ja taikina.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita 1/3 valkuaisvaahdosta taikinaan hyvin sekoittaen. Loput valkuaisvaahdosta nostellaan varovasti taikinaan.
  3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20-25 cm). Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Kakku vain paranee, kun pidät sitä yön yli jääkaapissa.

    Tarjoile esim. vaniljajäätelön kera.

Kommentit

    Näytä lisää