Mutakakku marinoiduilla mansikoilla ja kermavaahdolla

Mutakakku, eli mudcake saa tässä Teresa Välimäen reseptissä kavereikseen ihanat marinoidut mansikat ja kermavaahtoa.

Ainekset


Mud cake:
200 g
voita
200 g
tummaa suklaata
3,5 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
4
kananmunaa
0,5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Marinoidut mansikat:
2 dl
vettä
2 dl
sokeria
1
vaniljatanko
1 tl
kardemumman siemeniä
2 l
tuoreita perattuja mansikoita

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin mutakakku, eli mud cake. Sulata voi kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita niin, että suklaa sulaa.
  2. Vatkaa sokerit ja kananmunat paksuksi vaahdoksi ja yhdistä vaahtoon jäähtynyt suklaa-voiseos.
  3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi ne taikinaan.
  4. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 170 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
  5. Tarjoile kakun kanssa marinoituja mansikoita ja kermavaahtoa

  6. Marinoidut mansikat

  1. Mittaa kattilaan kaikki muut aineet paitsi mansikat.
  2. Kiehauta liemi ja keitä hiljaa poreillen n. 20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.
  3. Kaada jäähtynyt liemi kulhoon perattujen mansikoiden päälle siivilän kautta.

    Reseptit: Teresa Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt