
Makaronilaatikko muna-maidolla
- 1 t 15 min
- 6 annosta
- 562 kcal / annos
Ainekset
- 400 g
- makaronia
- 400 g
- jauhelihaa
- 1
- sipuli
- 2 rkl
- voita
- suolaa
- rouhaisu mauste-, musta- tai valkopippuria oman maun mukaan
- 3
- munaa
- 1 l
- maitoa
- 150 g
- juustoraastetta
- Tarjolle ketsuppia tai puolukkasurvosta
Valmistusohjeet
- Keitä makaronit melkein kypsiksi suolalla maustetussa
vedessä. Siivilöi ylimääräinen vesi pois ja huuhtele kylmällä
vedellä. - Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli voissa. Mausta
seos suolalla ja pippurilla. - Vatkaa munat maitoon. Yhdistä makaronit, jauhelihaseos ja ¾ juustoraasteesta uunivuoassa.
- Kaada päälle munamaito. Ripottele loppujuusto pinnalle.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50 minuuttia.
Vinkkejä
- Käytä vaihtelun vuoksi myös karitsan, poron tai hirven jauhelihaa.
- Mausta jauheliha punaisella tai vihreällä pestolla, kokeile myös makeaa chilikastiketta maustamisessa
- Lisää emmentalraastetta tai sinihomejuustomurua makua antamaan.
- Muista syksyllä kuivatut sienet! Munamaidon joukkoon voit hienontaa kuivattua sienirouhetta.
- Myös pesto sopii makaronilaatikon maustamiseen
- Kokeile makaronilaatikkoon erilaisia pastatyyppejä. Lyhyt pennepasta tai simpukkapasta sopivat siihen loistavasti.
- Korvaa makaronilaatikossa osa munamaidosta tomaattimurskalla saat punaisen makaronilaatikon.
Kommentit
Näytä lisää