Reseptit

Makaronilaatikko muna-maidolla

Makaronilaatikko on koko perheen arkiruokaa.
  • 1 t 15 min
  • 6 annosta
  • 562 kcal / annos

Ainekset

400 g
makaronia
400 g
jauhelihaa
1
sipuli
2 rkl
voita

suolaa

rouhaisu mauste-, musta- tai valkopippuria oman maun mukaan
3
munaa
1 l
maitoa
150 g
juustoraastetta

Tarjolle ketsuppia tai puolukkasurvosta

Valmistusohjeet

  1. Keitä makaronit melkein kypsiksi suolalla maustetussa
    vedessä. Siivilöi ylimääräinen vesi pois ja huuhtele kylmällä
    vedellä.
  2. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli voissa. Mausta
    seos suolalla ja pippurilla.
  3. Vatkaa munat maitoon. Yhdistä makaronit, jauhelihaseos ja ¾ juustoraasteesta uunivuoassa.
  4. Kaada päälle munamaito. Ripottele loppujuusto pinnalle.
  5. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50 minuuttia.

Vinkkejä

  • Käytä vaihtelun vuoksi myös karitsan, poron tai hirven jauhelihaa.
  • Mausta jauheliha punaisella tai vihreällä pestolla, kokeile myös makeaa chilikastiketta maustamisessa
  • Lisää emmentalraastetta tai sinihomejuustomurua makua antamaan.
  • Muista syksyllä kuivatut sienet! Munamaidon joukkoon voit hienontaa kuivattua sienirouhetta.
  • Myös pesto sopii makaronilaatikon maustamiseen
  • Kokeile makaronilaatikkoon erilaisia pastatyyppejä. Lyhyt pennepasta tai simpukkapasta sopivat siihen loistavasti.
  • Korvaa makaronilaatikossa osa munamaidosta tomaattimurskalla saat punaisen makaronilaatikon.

Kommentit

    Näytä lisää