Makaronilaatikko muna-maidolla

Makaronilaatikko on koko perheen arkiruokaa.

1.3.2013 9:18
Määrä6 annosta
Valmistusaika1 t 15 min
Energia562 kcal / annos

Ainekset

  • 400 g

    makaronia

  • 400 g

    jauhelihaa

  • 1

    sipuli

  • 2 rkl

    voita

  • suolaa

  • rouhaisu mauste-, musta- tai valkopippuria oman maun mukaan

  • 3

    munaa

  • 1 l

    maitoa

  • 150 g

    juustoraastetta

  • Tarjolle ketsuppia tai puolukkasurvosta

Valmistusohjeet

  1. Keitä makaronit melkein kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi ylimääräinen vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä.

  2. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli voissa. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

  3. Vatkaa munat maitoon. Yhdistä makaronit, jauhelihaseos ja ¾ juustoraasteesta uunivuoassa.

  4. Kaada päälle munamaito. Ripottele loppujuusto pinnalle.

  5. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50 minuuttia.

Vinkkejä

  • Käytä vaihtelun vuoksi myös karitsan, poron tai hirven jauhelihaa.

  • Mausta jauheliha punaisella tai vihreällä pestolla, kokeile myös makeaa chilikastiketta maustamisessa

  • Lisää emmentalraastetta tai sinihomejuustomurua makua antamaan.

  • Muista syksyllä kuivatut sienet! Munamaidon joukkoon voit hienontaa kuivattua sienirouhetta.

  • Myös pesto sopii makaronilaatikon maustamiseen

  • Kokeile makaronilaatikkoon erilaisia pastatyyppejä. Lyhyt pennepasta tai simpukkapasta sopivat siihen loistavasti.

  • Korvaa makaronilaatikossa osa munamaidosta tomaattimurskalla saat punaisen makaronilaatikon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit