Ainekset
400 g
makaronia
400 g
jauhelihaa
1
sipuli
2 rkl
voita
suolaa
rouhaisu mauste-, musta- tai valkopippuria oman maun mukaan
3
munaa
1 l
maitoa
150 g
juustoraastetta
Tarjolle ketsuppia tai puolukkasurvosta
Valmistusohjeet
Keitä makaronit melkein kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi ylimääräinen vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä.
Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli voissa. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Vatkaa munat maitoon. Yhdistä makaronit, jauhelihaseos ja ¾ juustoraasteesta uunivuoassa.
Kaada päälle munamaito. Ripottele loppujuusto pinnalle.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50 minuuttia.
Vinkkejä
Käytä vaihtelun vuoksi myös karitsan, poron tai hirven jauhelihaa.
Mausta jauheliha punaisella tai vihreällä pestolla, kokeile myös makeaa chilikastiketta maustamisessa
Lisää emmentalraastetta tai sinihomejuustomurua makua antamaan.
Muista syksyllä kuivatut sienet! Munamaidon joukkoon voit hienontaa kuivattua sienirouhetta.
Myös pesto sopii makaronilaatikon maustamiseen
Kokeile makaronilaatikkoon erilaisia pastatyyppejä. Lyhyt pennepasta tai simpukkapasta sopivat siihen loistavasti.
Korvaa makaronilaatikossa osa munamaidosta tomaattimurskalla saat punaisen makaronilaatikon.