Juustoinen makaronilaatikko ja paahdetut tomaatit

Teresa Välimäen tuunatussa makaronilaatikossa maistuu sulatejuusto.

Ainekset

400 g
täysjyvämakaronia
400 g
jauhelihaa
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
250 g
vahvaa sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
2 dl
vettä tai lihalientä

ripaukset suolaa ja mustapippuria
75 g
juustoraastetta

vettä tai lihalientä

Lisäksi
400 g
terttuminitomaatteja

tilkka oliiviöljyä

tilkka balsamicoa

ripaukset suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Keitä makaronit nippa nappa kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Miinusta pussin keittoajasta n. 2 minuuttia, eli makaronit saavat jäädä napakoiksi.
  2. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja lisää sipulit. Paista hetki niin, että sipulit pehmenevät. Paloittele pannulle sulatejuustoa ja lisää 2 dl vettä tai lihalientä. Anna juuston sulaa jauheliha-sipuliseokseen keskilämmöllä hauduttaen ja välillä sekoitellen.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Valuta makaronit ja kaada ne takaisin kattilaan. Sekoita kattilassa makaronien joukkoon jauhelihaseos.
  4. Kaada voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
    Pese ja kuivaa tomaatit. Laita tertut sopivan kokoisina paloina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Nosta tomaatit kulhoon ja kääntele joukkoon öljy, balsamico, suola ja mustapippuri. Tarjoile tomaatit makaronilaatikon lisukkeena.

Vinkit - näin saat uutta twistiä perusohjeeseen

  1. Makaronilaatikkoon saa uutta twistiä myös lisukkeilla. Korvaa ketsuppi sweet chilikastikkeella tai raikkaalla tomaattisalsalla.
  2. Tee makaronilaatikkoa kerralla tupla-annos ja syö ensimmäinen satsi ennen uunia eli klassisena makaronimössönä ja laita toinen puoli uuniin tekeytymään laatikoksi.
  3. Kokoa makaronilaatikko kastikkeena ja makaronina kerroksittain vuokaan ja lisää kerroksien väliin tomaattiviipaleita. Paista samaan tapaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt