Rapujen keittäminen

Rapujen keitossa käytetään runsaasti tilliä.
  • 30 min & jäähdytys 1 tunti
  • 5 annosta (6 rapua per annos)
  • 10 kcal/rapu

Ainekset

30
elävää rapua
5 l
vettä
1,5 dl
karkeaa merisuolaa
5
sokeripalaa
runsaasti kruunutilliä

Valmistusohjeet

  1. Sido narulla kruunutilli kolmeksi nipuksi. Mittaa vesi isoon kattilaan. Lisää suola ja sokeri sekä suuri tillinippu. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5-10 minuuttia, jotta liemeen tulee makua. Poista tilli.
  2. Tarkista, että ravut ovat eläviä, ja pese ne harjalla tai huuhdo kylmällä vedellä. Lisää ravut kiehuvaan veteen kilpi edellä ja suurimmat ravut ensin. Painele ne varovasti veden alle reikäkauhalla.
  3. Lisää jälleen päälle uusi tillinippu. Kuumenna vesi nopeasti kiehumispisteeseen. Laske keittoaika siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua. Keitä rapuja reilusti poreilevassa, kiehuvassa vedessä 8-10 minuuttia koosta riippuen. Kypsän ravun erottaa kuoren ja pyrstön väliin tulevasta raosta.
  4. Ota kattila liedeltä. Vaihda tilli jälleen uuteen nippuun. Jäähdytä ravut mahdollisimman nopeasti. Pane rapukattila tiskialtaaseen ja valuta kylmää vettä kattilan ympärille. Säilytä ravut viileässä ruokailuun saakka.

    Ravut ovat parhaimmillaan 6-12 tuntia keittämisestä. Oikein jäähdytetyt ravut säilyvät viileässä parikin vuorokautta.

Kommentit

    Näytä lisää