Palsternakkajäätelöä ja hasselpähkinäkrokanttia

Juureksiakin voi käyttää jälkiruuissa. Kokeile ja ylläty tämän kananmunattoman jäätelön herkullisuudesta.
  • 4 hengelle

Ainekset

150 g
kuorittua ja paloiteltua palsternakkaa
2 rkl
juoksevaa hunajaa
1/2
vaniljatanko
1/2 dl
ruokosokeria
2 dl
täysmaitoa
3 dl
kuohukermaa
1/4 tl
merisuolaa

Hasselpähkinäkrokantti

75 g
paahdettuja hasselpähkinöitä
80 g
ruokosokeria (vajaa 1 dl)
1 rkl
vettä
1 tl
jauhettua tummapaahtoista kahvia
1/2 tl
merisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Paloittele kuorittu palsternakka.
  2. Kaada hunaja kattilaan. Raaputa vaniljatangosta siemenet hunajan joukkoon ja lisää joukkoon myös raaputettu vaniljatangon puolikas. Anna hunajan kiehua hetki. Lisää sokeri ja palsternakka.
  3. Pyörittele palsternakkaa kattilassa, kunnes palat ovat saaneet väriä. Kaada joukkoon maito, alenna lämpöä ja peitä kannella. Anna poreilla vartti.
  4. Lisää tehosekoittimeen kerma ja suola. Poista vaniljatatangon puolikas ja kaada seos sekoittimeen.
  5. Sekoita sileäksi. Kaada seos siivilän kautta astiaan jäähtymään. Siirrä jäähtynyt jäätelöpohja jääkaappiin.
  6. Valmista krokantti.
  7. Paahda pähkinät uunissa 200 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.
  8. Aseta silikonimatto tai leivinpaperi pöydälle.
  9. Laita sokeri ja vesi tarttumattomalle paistinpannulle, anna sulaa ja kiehua keskilämmöllä, kunnes seos on kullanruskea. Älä sekoita.
  10. Laita karamellin joukkoon pähkinät, kahvi ja suola.
  11. Pyörittele varovasti, kaada silikonimaton päälle ja anna jäähtyä. Rouhi jäähtynyt krokantti karkeasti veitsellä.
  12. Kaada kylmä jäätelöpohja jäätelökoneeseen ja valmista se koneen ohjeilla.
  13. Kääntele lopuksi joukkoon puolet krokantista ja pakasta hetki. Mikäli et omista jäätelökonetta, voit siirtää jäätelöpohjan laakeassa astiassa pakkaseen. Vatkaa jäätelöpohjaa 20 minuutin välein, noin kahden tunnin ajan. Kääntele loppuvaiheessa, kun jäätelö on vielä notkeaa, joukkoon puolet krokantista.
  14. Ota jäätelö hyvissä ajoin, esim 20 minuuttia ennen tarjoilua, huoneenlämpöön.
  15. Annostele valmis jäätelö kulhoihin ja koristele korkantilla.

Kommentit

    Näytä lisää