Paahdettua maa-artisokkaa ja paistettuja sieniä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paahdettua maa-artisokkaa ja paistettuja sieniä

Juureva ruoka-annos valmistuu syksyn sadosta.

Maa-artisokka ja tatit ovat ihana yhdistelmä.­

12.10.2015 12:42
Määrä4 hengelle

Ainekset

  • 500 g

    maa-artisokkaa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 1/2 rkl

    oliiviöljyä

  • 20 g

    voita

  • 200 g

    tuoreita herkkutatteja (tai siitakesieniä)

  • 2

    rosmariininoksaa

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

  2. Pese maa-artisokat puhtaiksi, halkaise ja levitä uunivuokaan. Pyörittele ne suolassa, mustapippurissa ja oliiviöljyssä. Lisää vuokaan puolet voista ja paahda 30 minuuttia, kunnes maa-artisokat ovat saaneet reilusti väriä ja ovat pehmenneet. Sekoita pariin otteeseen kypsennyksen aikana.

  3. Paloittele sienet ja paista ne kuivalla kuumalla pannulla. Suolaa kevyesti. Paista, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää loput voista ja rosmariini. Paista rapeiksi.

  4. Sekoita joukkoon paahtuneet maa-artisokat ja tarjoile sellaisenaan tai pitkään kypsyneen riistan tai paistetun naudanlihan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit