Punajuurimunakas fetajuustolla

Munakas on nopea arkiruoka.
  • 2 hengelle

Ainekset

200 g
punajuuria (2 keskikokoista)
1/2
pieni punasipuli
1 rkl
oliiviöljyä
6
luomukananmunaa
100 g
fetaa (vuohen- ja/tai lampaanmaidosta valmistettua)
1 rkl
hienonnettua tuoretta timjamia
3 rkl
hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
4 rkl
turkkilaista jogurttia (tai kermaviiliä/ranskankermaa)
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori sipuli ja suikaloi ohuiksi.
  3. Lorauta keskilämmöllä olevalle uuninkestävälle paistinpannulle öljy ja lisää punajuuret ja sipulit. Paista noin kahdeksan minuuttia tasaisin väliajoin sekoittaen, kunnes punajuuret ja sipulit ovat pehmenneet.
  4. Riko sillä välit munat kulhoon. Murustele joukkoon feta. Hienonna yrtit ja lisää jogurtin kanssa muna-fetaseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla ja vatkaa.
  5. Kaada munaseos pannulle ja siirrä pannu uuniin 10 minuutiksi, tai kunnes munakas on hyytynyt. Käytä pannua, jonka kahva kestää uunin kuumuuden.
  6. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää