Punajuurimunakas fetajuustolla - Reseptit - Ilta-Sanomat

Punajuurimunakas fetajuustolla

Munakas on nopea arkiruoka.

Tarjoile punajuurimunakas raikkaan salaatin kera.­

12.10.2015 12:33
Määrä2 hengelle

Ainekset

  • 200 g

    punajuuria (2 keskikokoista)

  • 1/2

    pieni punasipuli

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 6

    luomukananmunaa

  • 100 g

    fetaa (vuohen- ja/tai lampaanmaidosta valmistettua)

  • 1 rkl

    hienonnettua tuoretta timjamia

  • 3 rkl

    hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa

  • 4 rkl

    turkkilaista jogurttia (tai kermaviiliä/ranskankermaa)

  • suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  2. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori sipuli ja suikaloi ohuiksi.

  3. Lorauta keskilämmöllä olevalle uuninkestävälle paistinpannulle öljy ja lisää punajuuret ja sipulit. Paista noin kahdeksan minuuttia tasaisin väliajoin sekoittaen, kunnes punajuuret ja sipulit ovat pehmenneet.

  4. Riko sillä välit munat kulhoon. Murustele joukkoon feta. Hienonna yrtit ja lisää jogurtin kanssa muna-fetaseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla ja vatkaa.

  5. Kaada munaseos pannulle ja siirrä pannu uuniin 10 minuutiksi, tai kunnes munakas on hyytynyt. Käytä pannua, jonka kahva kestää uunin kuumuuden.

  6. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit