Flatbread tomaatilla, lehtikaalilla ja fetajuustolla

Litteä leipänen on noussut trendikkääksi tarjottavaksi.
  • 120 min
  • 8 kappaletta

Ainekset

Leipätaikina

2 dl
maustamatonta jogurttia esim. kreikkalaista paksua (ei light)
2 dl
vettä
2 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
11 g:n
pussi kuivahiivaa
10 dl
vehnäjauhoja

Täytevaihtoehtoja

2
isoa tomaattia
200 g
fetajuustoa
3
lehteä revittyä lehtikaalia
mustapippuria
sormisuolaa
yrttiöljyä

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä jogurtti ja vesi kattilassa 42 asteeseen. Kaada sekoituskulhoon.
  2. Sekoita nesteeseen hunaja.
  3. Sekoita suola ja kuivahiiva jauhojen joukkoon.
  4. Lisää jauhoja nesteeseen pikkuhiljaa koko ajan vaivaten. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Kun taikina irtoilee kulhon reunoista, nosta se lämpimään paikkaan leivinliinalla peitettynä. Anna kohota noin tunnin verran.
  5. Jaa taikina 8 osaan. Painele taikina litteäksi soikioksi.
  6. Kuumenna parila tai valurautapannu kuumaksi. Paista leipäset molemmin puolin, niin että leipä kypsyy ja pinnalle muodostuu kunnon grilliraidat.
  7. Kuumenna uuni grillivastukselle 230-asteeseen. Nostele leipien päälle täytteitä ja kuumenna uunissa 5 minuuttia. Tarjoile kuumana.
  8. Täytteiksi sopivat myös esimerkiksi tuorejuusto, ricotta, pestokastikkeet, sipuli, kinkku ja salami.

Kommentit

    Näytä lisää