Fish & chips - uppopaistettua turskaa

Fish and chips - kala ja perunat ovat varmasti brittikeittiön kuuluisin ruoka. Niiden valmistus onnistuu myös kotona.
  • 1 t
  • 4
  • 623 kcal / annos

Ainekset

800 g
tuoretta turskafileetä
suolaa
valkopippuria
1 ½ l
ruokaöljyä uppopaistamiseen
Friteeraustaikina:
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
maissitärkkelystä
½ tl
suolaa
1 ½ - 2 dl
olutta
Tarjolle
mallasetikkaa
sitruunalohkoja
tartarkastiketta (katso resepti hakusanalla Ruokalasta)

Valmistusohjeet

  1. Poista kalafileestä kaikki ruodot ja leikkaa se suupaloiksi.

    Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita joukkoon suola. Lisää
    ensin 1 ½ dl olutta ja sekoita taikinaksi. Taikinan pitää olla
    juoksevaa, mutta ei liian ohutta eikä liian paksua. Lisää
    tarvittaessa jauhoja tai olutta.

    Kuivaa kalapalat huolella talouspaperilla ja mausta ne miedosti suolalla ja valkopippurilla.

  2. Paista tässä vaiheessa perunoita ensin kerta (katso perunoiden ohje erikseen hakusanalla ranskalaiset perunat) ja siirrä ne 100-asteiseen uuniin odottamaan. Katso ohjeet reseptistä. Perunoita varten öljyn pitää olla todella kuumaa, 180190 asteista.

    Paista kalat noin 150-asteisessa öljyssä, vähennä levyn
    lämpötila, jotta öljy jäähtyy vähän. Kasta kalapalat taikinaan niin, että taikina tarttuu joka puolelle. Nosta palat
    kuumaan öljyyn kiehumaan.

    Keitä kalapalat erissä 57 minuutin ajan, kunnes niiden
    pinta on kullankeltainen ja rapea. Nosta palat öljystä
    reikäkauhalla talouspaperin päälle.

  3. Nosta kalapalat uunivuokaan 100-asteiseen uuniin odottamaan perunoiden kanssa. Pidä kalaa lämpimänä
    uunissa, kunnes kaikki kala on kypsytetty.

    Paista perunat vielä toiseen kertaan reseptin mukaan, että niistä tulee oikein rapeita. Tarjoile mallasetikan, sitruunalohkon tai tartarkastikkeen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt